Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Folkvagn Allstars ft Kjellvander

Publicerad 2007-01-30 19:58:59 i Musik,

Igårkväll såhär dags var jag & Tess på Underbara Bar, Östgötagatan och skådade de sköna grabsen (och en tjej...) i Folkvagn Allstars. De hade även bjudit in Tarantula Waltz, samt Christian Kjellvander.

Som vanligt när det gäller Tess och mig så hade vi problem att hitta till stället. Såhär i efterhand inser jag att vi tog typ världens omväg istället för att bara gå 100 meter från Medborgarplatsen... Men men, what the hell. Vi fick tag i en snubbe från Göteborg som kände Stockholms gator bättre än vad vi själva gjorde... Han guidade oss rätt. Då var klockan dessutom endast 19:45, så vår tidsplan hade alltså fungerat perfa.

När vi skulle hänga av oss kläderna, insåg jag dock att jag inte hade kontanter på mig. Vi frågar garderobsnissen om närmsta bankomat, "runt hörnet, 50 meter" My ass. Vi toksprang i minst 300 meter. Aja, vi hittade i alla fall en bankomat, kutade tillbaka och då - vips, så var det ytterligare en kille som tog emot i garderoben och det första ord han yttrade var "hur gamla är ni? (precis som den första nissen hade frågat, innan vårat bankomatbesök) Svaret blev detsamma som förut, 21. Den första garderobsnissen hade dock nöjt sig med det svaret och bara sagt "ok, bra" men inte nisse nr 2 inte... Snacka om att jag fick halvpanik när denne bad om att få se leg. "Vaddå, shit, tänk om jag inte kommer in!? Fan varför skulle jag ta ut pengar, den första snubben hade släppt in oss utan vidare!" hann jag tänka typ en miljon gånger medan jag fumlade efter mitt leg någonstans i plånboken...
Till min oerhörda lycka dock var det inga problem alls att komma in. Tror att det var 18 års gräns bara. Men snacka om paniktankar for a moment!

Väl inne på Underbara var det hur mysigt som helst. Jag raggade upp två sittplatser i de snygga fåtöljerna närmast scenen, brevid ett gäng snubbar som sprang ut och rökte typ 5 gånger på 1h... Jag & Tess satt och hade det trevligt, blev aspinknödiga, toalett, möter Kjellvander i toakön. Sexigt värre... Hittade tillbaka till våra platser, mer öl, ännu mer pinknödisch, halvpanik - måstetilltoannu! Sen kunde vi njuta av musiken... Först ut var en kille som jag lyssnat på litegrann, Tarantula Waltz kallar han sig för. Skitliten snubbe, men sköna låtar. Lite halvsegt i längden bara.

Vid typ 22:30 klev Folkvagn Allstars på. De är ett gäng musiker som spelar covers på sköna gamla låtar och varje månad huserar de på Underbara Bar. Skönt gäng, som bjuder in gästartister då och då. Denna kväll var det Kjellvander som gästade, och som presenterades med de fina orden "och nu, med oss på scen, Sveriges bästa artist faktiskt - Christian Kjellvander"
 
Wohoo, jubel. Det var bara en månad sedan jag senast såg honom på Nalen, men denna spelning var något helt annat än den. Raka motsatsen för att vara exakt. Här var det fullt ös som gällde (hur fullt ös det nu kan bli när man som artist sitter ner på en minimal scen 1 meter från publiken) Lite klaustrokänsla va? Han spelade och sjöng tillsammans med Folkvagn på ett par sköna låtar. Riktigt härlig avslappnad stämning, både bland publik och artister. Nice way to spend a Monday night.

Christian Underbara Bar
Christian, samt en och en halv medlem av Folkvagnen...



Lite halvsegt att gå upp och jobba idag bara... Ha ha. Men det var det värt.

Boxning!

Publicerad 2007-01-28 18:22:00 i Sport,

Igårkväll satt jag som klistrad framför TVn. Boxning var ämnet för kvällen. Kanske inte min paradgren, men jag var ändå sjukt nervös. Anledningen var Rickard... Barndomskompis till min bror, som igår gjorde proffsdebut. Han mötte finländaren Tommy Heiniemi och vann sin match med 3-0. Sjukt kul att se honom boxas på TV! Heja heja.

Sjukt kul var det också att shoppa efter löning idag... :) Hade en plan på vad jag skulle inhandla, men av någon konstig anledning hamnade inget av mina förplanerade inköp i någon kasse. Massa annat fint blev det dock... Kul att ibland få känna att man har råd! Laddade mobilen med pengar gjorde jag också. Har varit utan i typ 3 dagar. Höjden av snålhet.

Imorgon får vi se om det blir Kjellvander på Underbara Bar, Östgötagatan. Det lutar åt det.


update: ja, det blir kjellvander imorgon! med tessan. fy vad mysigt.

Paket från el Londres

Publicerad 2007-01-22 17:17:25 i Skriverier,

Idag har dagis haft planeringsdag, och eftersom jag bara är korttidsvikarie behövde jag inte vara med på det. Skönt med en dags extra ledighet. Bara 4 arbetsdagar denna vecka, sen har jag jobbat klart nästa vecka. Undrar vad det blir sen? Arbetssökning är inte min starka gren...

Fortfarande lock i örat och andningssvårigheter vid hosta... Going on my åttonde vecka nu.

Yeah, jag kommer att få ett paket från London snart! Ha ha, förra året lovade Gustaf mig att han skulle trycka upp pins att ha till försäljning, efter att jag påpekat för honom att jag gått omkring med mina egengjorda... Han lovade mig då att så fort han tryckt upp egna skulle jag få en :)
Idag frågade han mig så om min adress, så... - it´s on its way! Ha ha, lite roligt är det allt :)

Still lock in my öra.

Publicerad 2007-01-20 13:28:36 i Skriverier,

Örat vägrar ge med sig. Allt jag hör, måste fortfarande filtreras genom ett  hopplöst lock som stänger ute hälften av min hörkapacitet... Även näsan är igenbommad. Igårkväll var jag dessutom säker på att jag fått halsfluss, eftersom den ena halsmandeln (vilket underbart ord) gjorde ont som ett h*vete.
Men men, vi går mot ljusare tider va? Jag är dessutom ledig på måndag eftersom jobbet har planeringsdag, så jag får en extra dags vila. Behövlig.

Snö har det kommit också. När jag anlände till jobbet igår runt 08:00 var det inte en enda snöflinga på backen. 45 minuter senare, när frukosten var avklarad och vi skulle gå ut, var det helt vitt ute! Mysigt med snöyra. Stackars barn som fryser bara... "Bära! Bära! Fryser! Gå in! Gå in! Fryser!" är typ vad man hör...

Fick hem ett par superfina lila pumps som jag köpte på Tradera i veckan. Gorgeous.

Ikväll blir det  50-års kalas. Jag ska vara chaufför.

Wow, ljudeffekter i min hjärna!

Publicerad 2007-01-16 22:43:19 i Skriverier,

Imorse när min klockradio ringde var min första tanke "fan vilken dålig mottagning det var på denna kanalen!" Jag går upp och hör i mitt yrvakna tillstånd en obekant röst från nedervåningen ropa - Godmorgon! Äuhm... godmorgon? lyckas jag få fram efter några försök - såhär i sjukdomstider måste jag mjuka upp stämbanden i typ 48 timmar innan jag ska prata, annars får jag inte ur mig ett ljud. Trots mitt yrvakna tillstånd och morgonröst x1000 hör jag att även min röst inte låter som den borde göra. Vad står på?
Jag traskar ner för trappan, in till frukostbordet (som i några veckor är placerat i vardagsrummet, eftersom köket genomgår en helrenovering... därav diskning i tvättstugan) och ber mamma säga något.
-Säga något? får jag till svar, och de två orden bekräftar vad jag redan anat: mitt högra öra har kollapsat. Det var mamma som var den obekant rösten i vardagsrummet... 
Det är inte den där vanliga "jagharlockiöratsådetlåtersomattniallainklusivejagsjälvpratarienlåda locket" nej, snarare "shitdulåtersomenjävlarobot!" Så otroligt svårt att beskriva hur jag hörde, allt jag kan säga var att det var mycket obehagligt, men samtidigt humoristiskt. Varenda människa lät som något hämtat ur Star Wars så fort de öppnade käften. Värst var det att lyssna på radio. Wicked.

Någonstans under dagens lopp avtog denna sjuka ljudeffekt i min hjärna, jag noterade inte riktigt när. Helt plötsligt upptäckte jag (till min stora glädje) att folk lät som folk igen. Fast locket i örat är ju fortfarande kvar... Så nu är det back to "jagharlockiöratsådetlåtersomattniallainklusivejagsjälvpratarienlåda locket"
Dessutom har jag börjat hosta like a mad person igen. Efter 6 veckors konstant hostande, hade det äntligen börjat ge med sig. Men nejdå, här ska hostas. Ont i halsen på det också. Lovely. Borde kanske försöka få tag i en läkare.

Nu har jag gnölat färdigt, så nu går jag och lägger mig. Ska bli spännande att se till vilken ljudeffekt jag vaknar upp imorgon!

Öronvärk.

Publicerad 2007-01-15 17:20:08 i Skriverier,

Just nu har jag otroligt ont i mitt ena öra. Tror att trumhinnan har kollapsat. Igen. Det är så otroligt otroligt oskönt.

Måndag igen. Arbete. Möttes imorse av kramar från barnen - då smälter man på en gång. Så borde alla få starta sin morgon!

Ikväll ska jag gå på Idrottsgalan med Emma & Tobbe. Ska bli kul, bara jag kan tänka bort det onda i mitt öra.

007 bland annat...

Publicerad 2007-01-14 15:14:11 i Skriverier,

Vädret fortsätter att vara lika pissigt som det har varit de senaste veckorna... Börjar bli riktigt less på regnslask och plusgrader mitt i Januari. Det är galet.

I fredags var jag och vänner ute och spelade biljard. Efter obligatorisk förvirring (var är vi? var är biljarden?) och väntande på vår tur, lite dopning i form av öl, var det så dags att spela. Team Stemma vs Slobo 2-1. Slobox2 var väl inte riktigt på topp, ganska starkt hämmade av sömnbrist med påföljande skrattattacker och allmänt oseriöseri... Vår räddning var att Stemma inte heller var på topp. Eller i allafall en av lagmedlemmarna... Den alltid så pålitlige Ste i Stemma var blek, och den lite mindre begåvade biljardpelaren mma i Stemma hade en otrolig formtopp, därav Slobos förlust. Men kul var det.

Igår var jag på bio och såg den så omtalade Bond rullen, Casino Royale. Kul med Mads Mikkelsen! Gillade Daniel Craig som dubbelnolla också, han tillförde definitivt något nytt till Bond schablonen. I positiv bemärkelse. Inledningen av filmen, den animerade delen är galet bra! Tillsammans med ledmotivet (som jag gillar skarpt!) var det en häftig start på filmen. 
Middag blev det sedan på Agaton i Gamla stan. Asgod mat. Och kaffe latten var perfekt. Jag hatar när varma drycker, exempelvis kaffe och te, är för varma. Det går inte att dricka. Omöjligt. Men denna latte var helt perfekt. Mycket skum och lagom temperatur, drickbar från första stund. Ljuvligt.

Innan bion hade vi en timme dötid att göra något av, så det blev till att knalla runt i affärer - med huvudsyfte att hålla oss varma, inte att shoppa. Men jag kunde inte hålla mig när jag fick syn på två underbart fina klänningar till en billig penning hängandes där, till synes made for me. Impulsshopping är min grej tror jag. Men nu måste jag snåla ett tag. Får inte lön förrän om två veckor. Scheisse.

Ord från Kjellvander i fredags: howdy folks....drar mig undan ett tag för att finslipa och skriva klart nästa skiva...den kommer bli bättre än ulf lundells senaste iallfall!!

Kul! Då är den på G i allafall. Undrar om den släpps i vår, eller som vanligt - på hösten? Drar mig till minnes att han sade till mig förra året att den "förhoppningsvis släpps i vår, men antagligen i höst" (detta var dock i maj förra året, så det uppstod viss förvirring om han menade hösten 2006 eller 2007, ha ha!) Såå... bara 9 månader kvar, ha ha!

Imorgon är det jobb igen. Ganska skönt faktiskt. Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen - Barnen är underbara.

Stormvindar

Publicerad 2007-01-09 22:44:12 i Skriverier,

Borde egentligen gå och lägga mig nu, men what the heck, jag satt ju vid datorn och då kan jag ju passa på att skriva en rad eller två... Idag har barnen på dagis varit helt galna. Hela dagen. Bara för att de var så otroligt lugna igår. Hoppas på en sådan dag imorgon också. En lugn alltså.

Otroligt segt att min mp3 spelare inte fungerar nu när jag ska åka buss till jobbet. Ska göra ett nytt försök att laga den innan jag lägger mig. Allt blir så mycket vackrare med musik i öronen. Som en video man själv har huvudrollen i. Skönt att få drömma sig bort på morgonbussen. Och eftermiddagsbussen...

Min hosta håller fortfarande i sig. 6 weeks and counting...

Har nu två Hello Saferide skivor i min ägo, tack vare Nalenspelningen. Mycket roligt.

Imorgon hoppas vi på bättre väder. Knappast troligt dock eftersom som det utlovats storm... och den härjar redan utanför fönstret hör jag. Kusligt ljud.

God Natt!

Jag säger bara: Henrik Larsson.

Publicerad 2007-01-07 19:03:47 i Sport,

Oj oj oj oj oj oj... Vilken jävla debut. Helt fantastiskt. Henrik Larsson är fantastisk. Jag rös när jag såg honom stå där i spelartunneln med Uniteds dress på. Det var stort.
Och målet sen. Såklart gör han mål. Fanns det ens något annat alternativ? Jag skrek rätt ut. Vilken känsla.

Målet

hl
Och vilket underbart nöjt leende Sir Alex hade på läpparna sekunderna efter målet! Kan tänka mig hur han mådde just då...


hl
Henrik Larsson, King of Kings

Henrik Larsson

Publicerad 2007-01-07 12:27:49 i Sport,

Om exakt en och en halv timme debuterar Henke för United. Det är så stort. Och jag är så nervös. Har varit det hela jäkla morgonen. Kom igen Larsson.

Henrik Larsson
Hoppas på måljubel även idag...

Tjejkvällar

Publicerad 2007-01-07 01:33:17 i Skriverier,

"När alla vännerna gått hem... och festen är slut för längesen" skulle jag kunna citera Per Gessle just nu... För alla vännerna har gått hem. Hem från våran lilla tjejkväll som vi hade hemma hos mig. Väldigt trevligt och, framför allt - underhållande. Spelade ett spel  där man skulle förklara ett speciellt ord för sina medtävlande utan att säga själva ordet.
SötSteffi satt i 30 sekunder och gormade "han är rödhårig! Han har jätterött hår! Och han springer runt i öknen och är rödhårig!" Va??? Det var, på något sätt, ingen mindre än Herkules hon pratade om... ha ha ha! Rödhårig? Öknen?

Erikas beskrivning av "Näsborrar" var också skön: Michael Jackson har inga!! Ha ha ha! Ja, mycket skratt blev det. 
I fredags var vi även ute på bio. Vi såg "Babel". Mycket bra den med. Lite wierd. Men bra. Vi gillar Gael Garcia Bernal (och Pitt såklart...)

Imorgon (well, idag...) blir det till att se Henrik Larsson göra debut för Manchester United. Grymt.

Avslutar med ytterligare ett minnesvärt citat från kvällen, nämligen Bellas beskrivning av Polen: Bratislava ligger där! Doh. ;)

"Björn och Benny Andersson!!" /Erika

Vinylen är inte död!

Publicerad 2007-01-03 21:08:07 i Musik,

Yes! Äntligen har mitt problem med frånvaron av en vinylspelare lösts! Lösningen var betydligt närmare och enklare än jag hade kunnat hoppats på... Den vinylspelare vi har hemma (och alltid har haft) har alltid sagts vara trasig och obrukbar. Men vad hände när jag ändå provspelade den? Ut strömmade fantastisk musik, helt perfekt. Ett mirakel.
Så kul - äntligen kan jag lyssna på mina pärlor!

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela