Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

December 21

Publicerad 2007-12-21 12:48:48 i Skriverier,

Jeeses, det är bara tre dagar kvar till julafton! Fasiken vad fort december har ilat förbi. Ska iväg och inhandla lite julklappar om en stund. Blir nog bra. Fick idag reda på att jag klarade den senaste hemtentan, det var jäkligt skönt. Mindre rolig är nästa hemtenta som ska vara inlämnad den 4 januari. Den kan ta och dra något gammalt över sig. Fy fan för den.

Förra veckan var jag på julbord med pappa, brorsorna med fruar och Pannkakan. Vi åkte båt, MS Vindhem. Det är helt otroligt hur jäkla fint det är ute i skärgården. Man blir ju alldeles svag. Husen är helt fantastiskt fina, en del ser ut som hus bara ser ut i sagor. Jag tror att jag skulle gilla att bo på en liten ö någonstans, i ett sagohus.

Det fungerar visst inte att ladda upp bilder idag. Det får bli senare.

Nobel

Publicerad 2007-12-10 15:10:20 i Skriverier,

Hemma igen efter utflykten. Tanken var väl halvt att spana på julklappar, men jag kom visst hem med några nya skor. Till mig själv. Men de hade så fina namn som Tindra och Hilda och vem kan motstå då?
Kom på mig själv när jag körde att det var länge sedan jag åkte på motorvägen. Kände mig som värsta nybörjaren. Nästan. Måste spola rent rutan varje minut eftersom det är ett sådant jäkla dyngväder. Har solen lyst ens en sekund idag?

Har suttit och kikat på Nobelsändningarna, Al Gore höll ett låångt och bra tal. Undrar hur länge han hade fnulat på det? Stammade inte en enda gång. On a different note: Jag längtar tills de tågar ner för trappan då man kan spana in vad folk har på sig! Brukar alltid vara någon som gör bort sig... Svårt att se uppklädd ut och inte utklädd för de som vanligtvis inte går på galaföreställningar stup i kvarten. Jag menar, för Silvia faller det sig ganska naturligt att bära 2kg juveler runt nacken + tiara och festblåsa, medan andra kanske inte har samma förutsättningar att svassa runt iförd klänning. Herrarna har det lättare. Inte lika lätt att göra bort sig.
Jag väntar med spänning...

Idag är det exakt 1 år sedan Christer Fuglesang sköts upp i rymden. Det var så coolt.

Meh! Vart är snön?

Publicerad 2007-12-10 09:06:56 i Skriverier,

Fy fejn vad grått det är ute. Fortfarande. Känns som att det har regnat konstant i två veckor. Eller har det faktiskt gjort det? Jo, jag tror det.

Vi har i alla fall gjort vad vi kan här hemma för att hjälpa julen på traven. Adventljusstakar, stjärnor, ljusslingor, pepparkakor, lussebullar och glöggbröd. Det doftade ljuvligt i helgen, men jag saknar fortfarande min vän snö.

För att dämpa sorgen över brist på snön ska jag ta och julshoppa lite idag. Man kanske ska köpa lite plastsnö?

Nu kom sopbilen.

Konsert på Rival

Publicerad 2007-12-03 20:00:22 i Musik,

Sitter här idag ganska nöjd och belåten. Skickade in min hemtenta i förmiddags, så nu är det bara att invänta domen. Själv tycker jag att det gick mycket bättre än förra hemtentan, som jag ändå klarade av fast jag var överygad om motsatsen, så jag har egentligen ingen aning om hur det kommer gå med denna. Läraren som ska bedöma är ju också ganska, hmm.. egen. Han har tre veckor på sig att sätta betyg, så jag hoppas att jag får en schysst julklapp av honom. Imorgon börjar en ny kurs. Otur att jag inte har litteraturen. Scheisse.

Har fortfarande ett kompakt lock i höger öra. Detta störde tack och lov inte nämnvärt igår kväll på Kjellvanders spelning på Rival. Fullsatt, 703 stolar. Schysst spelning, men första ordinarie set gick lite väl fort va? Swwwish och så var det extranummer! Nästan så kändes det. Bjöds på en fin version av Allelujah, lite mer tempo i den än vanligt. Nya The road var fantastiskt bra live! Kul med lite gamla pärlor också. Rysligt bra var det med Somewhere else, When the mourning comes och sista låten, Southern accent. Fint som snus.

Lite kul att de nya tröjorna kommer från American Apparel. Varenda modebloggande tjejs våta dröm. Det trodde jag inte att jag skulle äga en. Men vad gör man inte? De var ju fina.

När jag kom hem igår tittade jag på den sista delen av En fri kvinnas bekännelse av Jennifer Fox som jag spelade in. Så himla bra. Har följt den varenda söndag sedan i oktober. Vad ska jag nu titta på?



det här var väl en fräsig bild? jag har lyckats få med dubbla upplagor av både Christian och Tias! jag borde bli pressfotograf...

Fotbolls EM

Publicerad 2007-12-02 14:31:06 i Sport,

Idag lottades EM slutspelsgrupperna till sommarens fotbolls EM! Jag satt som klistrad och stirrade på Jürgen Klinsmanns hand... Resultatet blev:

Grupp D
Grekland
Sverige
Spanien
Ryssland

Det ser ganska bra ut. Vi hade kunnat hamna i en lättare grupp, men å andra sidan hade det kunnat sett betydligt mer skräckinjagande ut. Så till syvende och sist är det helt okej. Sverige spelar sin första match mot Grekland den 10 juni kl 20:45. Jag längtar redan. Bara ett halvår kvar...
Euro 2008

Annars har jag suttit med min hemtenta idag och jag börjar faktiskt så smått känna att den är klar. Lite finjustering behövs, men annars är den så gott som inlämningsbar. Riktigt skönt, med tanke på att jag nu har hela morgondagen på mig att riktigt fixa till den också. Ingen stress! Hallelujah.

Vad som är en aning jobbigare är att jag gått och blivit döv på ena örat. Det har kommit smygande under några dagar, som en förvarning liksom, ett dovt tryck i örat. Men när jag vaknade imorse kände jag på en gång: scheisse. Totalt lock i höger öra. Precis lagom till Kjellvanderspelningen ikväll dessutom. Men det blir nog bra ändå. Jag har ju alltid vänster öra att lyssna med.

Poem Ballader och lite Blues

Publicerad 2007-12-01 11:37:07 i Skriverier,

Idag får jag öppna första luckan på chokladkalendern - vilken lycka! Vi har bakat pepparkaksmuffins idag och det luktar så gott så i huset. Men riktig decemberstämning kan det inte bli förrän snön kommer tillbaka. Snälla ge mig en vit jul! Det är ju för mysigt.



Ska försöka skriva klart hemtentan idag så att jag kan ta det lugnt imorgon och på måndag. Fast samtidigt känner jag ju mig själv och vet att jag är värdelös på att skriva utan tidspress på mig. Men det skulle ju vara grymt att bli klar idag, eller kanske imorgon.

Igår landade Poem Ballader och lite Blues - Återkomsten i brevlådan. Det var udda att höra Kjellvander sjunga på svenska för första gången någonsin. Men det låter bra. Han låter annorlunda på svenska, en annan ton på något sätt. Men bra. Kommer att hitta fler pärlor på den.

om aftonen då solen var utbrunnen...

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela