Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Fan

Publicerad 2006-10-30 23:29:25 i Sport,

Fan fan fan för jävla pissväder i Göteborg! Fan fan fan för GAIS. Nu står mitt enda hopp till Djurgården. Och hur troligt är det att de slår Elfsborg på en skala??
Det var inte fotboll som spelades på Nya Ullevi, det var en fotbollsparodi. Jävla vattenpolo.

Tjerna i regnet
Tjerna i regnet i Göteborg...

Så nära, men så otroligt långt ifrån. 90 minuter - en evighet. Om 6 dagar avgörs allt. Jag kommer inte fungera på söndag.

Kom igen Gnaget.

Middag och bio med vänner

Publicerad 2006-10-29 12:09:37 i Skriverier,

Varför kan inte alla morgnar vara som den idag? Man vaknar, och inser att klockan egentligen är en timme mindre än vad den är... Ställa tillbaka klockan och huxflux har man tjänat in en timme! Underbart. Fast det är klart, nu blir det ju mörkare  tidigare istället... Evigt dilemma det där!

Gårdagen var så nice! Åt middag med Bella och Emma som var hemma från Lund över helgen. Vi åt middag på vår numer stammisrestaurang - Jensens Beefhouse. Åh, de har så underbart god mat! För att inte tala om deras efterrätter... Snacka om att vi var proppfulla. Och vitlöksstinkande.

Sen fick vi väldigt brått, då vår servitris inte lade märke till våra försök att påkalla hennes uppmärksamhet -vi hade en bio att passa (som började 21:15) När klockan var 21:09 och vi fortfarande inte hade betalat var det lite krisläge. Vid 21:12 kom vi äntligen ifrån bordet, vi sprang Sveavägen fram ( jag i högklackat och Bella med sträckt lårmuskel... ha ha!) Saken är den att sist vi åt på Jensens, skulle vi även då på bio efteråt (The squid and the whale) och när vi då kom springandes till bion hade de stängt dörrarna in till salongen... Fast vi blev insläppta.
Otroligt nog hann vi gå på toa denna gång innan vi gick in till salongen. Dock satte vi oss ute på en kant, eftersom vi egentligen hade platser i mitten, men det kändes inte okej att tränga sig in när vi var sena...
Som tur var hade dock inte filmen börjat, så vi missade inget ( såg Almodóvars "Att återvända") Den var bra och... speciell som alla Almodóvars filmer. Sevärd!

Tunnelbana, tåg och buss hem. Hej då till Emma som åker tillbaka till Lund idag - vi ses i jul! :)
Och ja, vitlök är en envis jäkel, den gör sig påmind även idag.

Härlig AIK kväll

Publicerad 2006-10-26 23:04:01 i Sport,

Hemkommen efter en härlig kväll på Råsunda, AIK-IFK 4-0. Underbart härlig fotbollskväll.
Började med en kebabtallrik på något hak, fortsatte sedan i klacken på Norra Stå och halsdukstifo över hela Råsunda, vidare till målfyrverkeri signerat darling Rubarth redan efter 5 min (Rubarth som förövrigt kunde ha gjort tre mål till innan halvtid...) 2-0 på straff av Jonsson och allt var frid och fröjd.
Några borttappade själar (ut med packet!) i Göteborgsklacken slängde sen in bengaler i halvtid. Ja, de var väl ledsna. Har aldrig riktigt förstått mig på det här med att stå och skrika hatsånger till motståndarfansen, men det är faktiskt roligt att sjunga med i en 19 000 man stark kör som sjunger "alla rensar fisk, alla rensar fisk, alla rensar fisk i Götebooorg!"
Det föll ett härligt, strilande höstregn från den svarta himlen, men sången och spelet höll oss varma. 3-0 av Tjerna och 4-0 (vi säger att det var Wilton...) innan kvällen var över och vi fick än en gång lämna Råsunda med ett nöjt leende på läpparna.

Tjerna Rubarth
Tjerna & Rubarth

Förj*vla synd att Elfsborg petade in ett mål mot GAIS bara.

Tingsek igen...

Publicerad 2006-10-25 14:37:35 i Musik,

Igår chattade Magnus på Playahead. Som vanligt ställs det idiotiska frågor (blir lätt så när ovetande tonårsbarn sitter vid tangentborden runt om i stugorna... Ett exempel på fråga var (med tillhörande stavfel och allt) "hej, vad heter du igentligen?" Begåvat) Mina två oerhört (!) genomtänka och bearbetade frågor ställdes:

Hej Magnus! Inga planer på att teama upp med Kjellvander igen? Endast för en spelning and I´ll be there!
TINGSEK svarar:
De hade varit grymt kul.. ska ringa honom direkt

Vet att du håller på "Di blåe" i fotboll... Men nu är ni inte med i racet längre - så vilka tror du vinner Allsvenskan i år? AIK eller Elfsborg? kram
TINGSEK svarar:
svår fråga.. känner att båda lag e värda.. elfsborg för sin vackra fotboll å aik för sitt steg direkt från superettan.. forza malmö

Mange


Liten uppdatering: Magnus nya skiva landade i min brevlåda, signerad och fin idag. Har bara hunnit lyssna igenom den en gång, men det låter finfint!

Magnus Tingsek

Publicerad 2006-10-22 12:35:55 i Musik,

Tradera kommer bli min död. Eller åtminstone det som knuffar mig utför ruinens brant en vacker dag.
Det finns ju så mycket roliga saker! Så billigt.
Men många bäckar små... blir inte billigt i längden. Aja, jag tror starkt på självbortskämning och att dämpa sina lustar när de tränger på - so be it med ett par skor eller en skiva. Amen.

Senaste inköpta skivan  till min samling är underbare Magnus Tingseks nya "World of its own" som släpps på onsdag.
tingsek 
Ser fram emot den.

Magnus första soloalbum "Tingsek" har spelats flitigt sedan det släpptes 2005.

 
Annars har jag mest sett Magnus bror - Anders Tingsek eftersom han är och alltid har varit Christian Kjellvanders ständige följeslagare:


Även Magnus var ett tag en del i Christians band "Loosegoats" som lade ner för 5 år sedan. Det hade varit kul att se. Kanske hade de fått plats tre i en sådan låda?

Pain...

Publicerad 2006-10-18 15:41:52 i Skriverier,

Aaaaaaah lite träningsvärk man har... Aj aj aj. Var på ett pass Friskis&Svettis igår och det var ett tag sedan jag rörde på mig (varför kom jag egentligen av med min löpning??) Sweet sweet pain... Lite tråkigt att knät inte känns helt ok heller. Men men, jag antar att jag får stå ut med den känslan om jag ska spela fotboll igen.

Jag hittar så fina skor på Tradera jämt, men jag blir överbudad hela tiden och jag har faktiskt ingen lust att betala halvdyra pengar för skor jag aldrig testat. Någon måtta får det vara.
Fast jag är lite sur över att jag gick miste om dessa: Jag menar, 65 spänn - vad är det?


Fnular på dessa sötisar, får se om jag lägger ett bud eller ej:


Och dessa är ju bara för sköna! Lite för rosa för min smak kanske...



Väntar fortfarande på mitt paket... Frustrerande!

Prison Break och Djungelvrål

Publicerad 2006-10-16 20:41:15 i Skriverier,

Idag har jag verkligen inte gjort en enda vettig sak. Borde söka en massa jobb, men just idag tog jag inte tag i det. Imorgon är en annan dag, som det heter.

Sitter och väntar på att Prison Break ska börja. Jag kan inte för mitt liv förstå varför sändningstiden har ändrats från 21:00 till 22:00. Helt idiotiskt. Otroligt onödigt. Men det är ju så spännade nu och har jag inte missat ett enda avsnitt tidigare tänker jag inte börja missa dem nu!
Men nya sändningstiden är fortfarande idiotisk.

Jag hoppades få ett paket hem i brevlådan idag, men icke. Det får ta och komma imorgon, annars blir jag lite putt faktiskt.

Nu ska jag dricka ett glas (bringare!) med iskallt vatten - håller på att törsta ihjäl efter att ha satt i mig alldeles för många Djungelvrål.
djungelvrål

Wohoo, bara 1h och 19 minuter kvar till Prison Break...

Söndag

Publicerad 2006-10-15 23:06:30 i Skriverier,

Har inte orkat skriva på några dagar. Har helt enkelt inte tagit mig tid att sitta ner. Men nu sitter jag. På en söndagkväll. Mitt vikariat gick ut i fredags, så imorgon kan jag sova... Måste kolla på jobb.

I helgen blev det mera Ben&Jerrys:
glass
(båda är dock inte mina, bara den till höger...)

Är sur för att jag missade Kjellvander på Springfield (som firade 5-års jubileum), hade ingen koll på att han skulle spela där. Skit också. Aja, jag har faktiskt sett honom många gånger i år och det är farligt om det blir för mycket av det goda. Fast det hade ju varit kul att höra om han spelade några nya låtar... som "too afraid to make mistakes and bleed. You´re someone who means way too much to me..." Åh, den är så vacker! Längtar tills nya skivan kommer. Förhoppningsvis i år, men antagligen nästa?

Hoppas på att få ett paket hem i brevlådan imorgon!

Stavgång

Publicerad 2006-10-09 20:35:45 i Skriverier,

Aah, kom nyss hem från en härlig stavgångspromenad med mamma - det var uppiggande! Lite kallt bara...
Så nu får jag vara lite onyttig - ska bänka mig framför två timmar Prison Break och käka upp resten av min "Dublin Mudslide"

Är väldigt glad också därför att jag hittat en sida (www.wastedsounds.com) där jag kan beställa denna 11 år gamla pärla!

Heaven, I´m in Heaven...

Hallelujah moment!

Publicerad 2006-10-08 17:33:22 i Skriverier,

Jag har gjort det igen...
Åkte till Farsta C med syfte att se om jag hittade några byxor eller en kjol på Indiska, eftersom jag hade 25% rabatt där .
Istället kom jag hem med ett par skor från en helt annan affär och ett glasögonfodral (dock från Indiska!)

Jag kunde inte motstå frestelsen att gå in i skoaffären - jag skulle ju bara titta... Jag hittade inga bra skor och var på väg ut - då plötsligt, som Kishti skulle säga "A Hallelujah moment!" Ett par skönheter uppenbarades framför mig och jag var tvungen att pröva hur de satt på.
Och som de satt. Perfekta. Jag är mycket väl medveten om att jag kommer få ont i fötterna av dessa, men så är det inte meningen att jag ska gå milslånga promenader i dem heller...


Fina va?


Dessutom har jag hittat en sida på nätet där det säljs fina clips örhängen! En guldgruva för mig som inte kan ha örhängen och bara hittar asfula tantclips i vanliga affärer. Kul!

Fotbollslycka med Sverige!

Publicerad 2006-10-07 23:13:29 i Sport,

För att rippa Expressen: Viva El Mander!

Åh vilken underbar fotbollskväll det har varit! Jag kunde aldrig ana att det skulle bli en sån klang och jubel föreställning. När senaste ville man att en Sverigematch inte skulle blåsas av? När fick man se lyckad klackspark på lyckad klackspark, dribblingar, klockrena, stentuffa brytningar och vackra, vackra mål? Vilken underbar föreställning! Rami, Edman, Hansson, Mellberg, Edman, Ljungberg, Linderoth, Svensson, Alexandersson, Allbäck, Elmander, Andersson, Källström och Chippen hade uppvisning på Råsunda i kväll. Vem hade anat det?

Elmanders mål var stentufft (synd på ribbträffen senare!) och Mackans mål var ju bara för vackert. (Lilla) Linderoths nickrensing på mållinjen som följdes upp med klappklapp spel och en iskall avslutning. Olé y adios España.

elmander
                                                                                                                         foto från aftonbladet.se


Har förövrigt varit en alldeles förträfflig dag i övrigt också. Okej, det har störtregnat i stort sett hela dagen (tack för att det höll upp under matchen!) men jag har fyndat fina saker och det blir man alltid glad av. Tröja, skjorta, jeans och strumpbyxor. Det enda som jag egentligen hade på shoppinglistan var strumpbyxorna... Men men, jag får leva snålt ett tag. Man måste få unna sig saker då och då!

Fotbollskvällen avnjöts förövrigt ihop med Ben&Jerry glassen "Dublin Mudslide" som jag tidigare skrev om - underbart god.

Förträfflig dag måste jag säga.

Mitt liv som hob och alv

Publicerad 2006-10-06 18:12:37 i Skriverier,

Var inne på en rolig sida och fann att om jag, mot all förmodan, skulle ha varit en hob, så skulle mitt namn vara Pansy Sandybanks of Frogmorton...

Hade jag dock varit en alv, hade mitt namn varit Gilraen Telemnar
Tjaa, varför inte?

Simning och Ben&Jerry

Publicerad 2006-10-05 21:17:10 i Skriverier,

Wohoo, imorgon är det fredag igen! Fast jag kommer att ha ont i hela kroppen... Mestadels nacken skulle jag tro. Anledningen till detta är då att jag var och simmade idag. Utan att stretcha efteråt. Pucko. Men men, det var härligt och uppiggande för kropp och själ. Än gladare blev själen när jag senare såg en miljon snygga skor i en butik som inte var alldeles förskräckligt dyra. Ska nog ta ytterligare en titt på det i helgen, då är jag ensam hemma så jag kan passa på att ha en egen lyxhelg! Skämma bort mig själv. Nu vet jag inte hur mycket lyx min plånbok tillåter, men ett och annat fynd ska jag väl lyckas göra? Jag har redan laddat upp med underbar Ben&Jerry glass i kylen:


Underbart! Längtar redan.

Dessutom har jag lyckats få tag på, tack vare ovärdeliga kontakter, låtarna som finns på CD singeln jag lyckades gå miste om på Tradera tidigare! Lycka.

Nattlig bilfärd...

Publicerad 2006-10-01 21:35:40 i Skriverier,

Redan är det oktober. Scheisse vad tiden går, den vackra månaden är redan över.

Igårnatt kl 03 var jag ute och körde bil mitt i ett åsk- och regnoväder... Helt plötsligt när jag körde pajade all lyktstolpsbelysning - det blev totalt mörker. Det enda som lyste upp vägen var blixtarna och mitt helljus.

Först regnade det utan bara fan:
97180-34

Sen blev allt svart...:
97180-35

Det var en upplevelse kan jag ju intyga.

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela