Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

20 september 2012

Publicerad 2012-09-20 23:22:00 i Skriverier,

Idag har jag levt i 9497 dagar, 26 år.
 
Är det bara jag, eller är det inte något alldeles särskilt med 20 september? Det lååter så bra, ligger liksom rätt i munnen; Tju-gon-de-sep-tem-ber! En särdeles vacker klang må jag säga - mjukt och bekvämt, låter som bomull med schvung.
 

Får man sova snart eller?

Publicerad 2012-09-13 20:56:00 i Skriverier,

Suck och pust och snark vad jag är trött. Trött på dagarna och trött på kvällarna. Slut i huvudet och tom tom tom på energi. Jobbet suger musten ur mig.
 
Jag har tidigare aldrig haft ett stort sömnbehov. Har alltid varit nattuggla, som piggast och mest kreativ efter 23-snåret. Men nu - släcker jag lampan efter klockan 22 är det ett mirakel! Det är vidrigt hur mycket bomull som tagit plats i mitt huvud. För att inte tala om hettan. Ansiktet. Blodtrycket. Överjävligt.

Att minnas

Publicerad 2012-09-02 21:17:00 i Skriverier,

Läste Claras inlägg om drömmar, och kände så väl igen tankarna.
 
Det är konstigt vad man drömmer ibland. Som om ens undermedvetna vill påminna, se till att man för guds skull inte glömmer. Ens medvetna tankar har det alltför hektiskt under vakenheten, så under sömnen passar vilande känslor och tankar på att virvla fritt, ostört.
 
Inatt drömde jag att han levde.
Lyckan går inte att beskriva; jag blev så överväldigande glad att jag vaknade, känslostormen blev för stor. Fortfarande i den bitterljuva stunden mellan sömn och klara tankar var jag övertygad om att verkligheten var förändrad. Sen kom insikten som en flodvåg av grått. Som att återigen få dödsbudet för första gången.
 
Men i det sorgliga finns ändå en tröst. Det värsta har redan hänt.
 

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela