Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Torsten Triop

Publicerad 2012-06-26 22:54:46 i Skriverier,

Idag begravde vi Torsten, vår lilla Triop.

På jobbet kläckte vi för några månader sen ett antal dinosaurieräkor, sk Trioper. Torsten var störst och starkast, han höll ut längst. När jag kom till jobbet efter midsommarhelgen hade barnen och mina fina arbetskollegor ordnat en likvaka! Lite makabert men ändå fint. Barnen var oroliga att jag skulle börja gråta för att Torsten var död, men jag kunde inte hålla mig för skratt när jag såg vad fint de ordnat för vår lilla dinosaurie. Rörd blev jag, av deras ansträngning.
 
 
Jag har vårdat denna lilla räka ömt, med fin sand, kärlek, mat och rent vatten. Det kändes fint att hans lilla liv fick ett så ståtligt slut.
 
 
Vi begravde honom under högtidliga former, med pampig musik och blommor. Det var väldigt fint, och barnen uppskattade att vi gjorde det "på riktigt" - de fick vara med om allt, från kläckning, matning, utveckling och död. Hela livsspektrat, med begravning som avslut. Under mina sex månader med de här underbara barnen, har jag aldrig sett dem så stilla och tysta som under ceremonin. De höll varandra i hand och var stolta över att Torsten fick en så fin grav.
 
 
Det kan tyckas fånigt att ägna en liten räka så mycket omsorg, men för många av barnen var det en väldigt stor sak! Några berättade om andra begravningar de varit på, för andra var det en fin första begravning, inte något läskigt alls. De berättade för sina föräldrar och visade bilder, kände sig viktiga. Alltså, att ägna lilla Torsten  lite extra tid och omsorg, gav väldigt mycket tillbaka. Succé!
 

Ai se eu te pego

Publicerad 2012-06-20 23:14:10 i Musik,

...och apropå ingenting.

Vårens mest spelade låt på radio, "Ai se eu te pego" med brasilianske Michel Teló har väl knappast undgått någon. Vad jag däremot missat är hur denne Michel ser ut. Inte någonstans har jag sett en bild på honom, har bara hört låten 700 gånger. Men så idag! Jag snubblade över videon, och trodde först att det var en "fanvideo"- en person som mimade till låten.
Tsss, snacka om bortgjord.

Jag hade föreställt mig Teló typ Gael Garcia Bernal-aktig:

+ lite brasiliansk strandraggarstil.

Inte såhär!


Snacka om att få sina fördomar på skam.

EM 2012

Publicerad 2012-06-19 23:32:58 i Sport,

Så är fotbolls EM över för Sverige denna gång. Det var det visserligen redan förra veckan efter pissinsatsen mot Ukraina, men matchen idag skulle ju spelas också. Riktigt kul att de avslutade på ett snyggt och värdigt sätt, dängde dit fransoserna och bjöd på EMs snyggaste mål; Zlatans bomb. Så jäkla gött att det var Mellberg som startade anfallet med en kamikazebrytning. Jag hoppas att karln tar sitt förnuft till fånga och även är med på resan mot Rio 2014. Så överjävligt bra som han varit (tvåmålsskytt!) i de senaste matcherna är han ovärdelig.

Bam!Olofs skägg till Rio 2014 tack!

18 juni 2012

Publicerad 2012-06-18 20:14:49 i Skriverier,

Gustaf,
det här kommer du aldrig att läsa, men jag skriver till dig ändå.
Ett helt år har gått sen dagen då jordens dragningskraft inte längre orkade hålla dig kvar.
Ett år av tystnad, och fullständigt oväsen.
Din energi och röst är ständigt med mig, gör sig konstant påmind.
Du saknas oss, vi ses igen.

XoXo

Student

Publicerad 2012-06-17 17:26:24 i Skriverier,

Var på snabbvisit i Falun i helgen - lillkusin Emilie tog studenten och fick oss att fara norrut. Dalarna visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken hela eftermiddagen och kvällen. Jag fick flashbacks från min egen student, där vädergudarna också var med oss hela dagen. Sen blev jag lite bedrövad när jag insåg att det är 7 år sedan jag tog studenten! Det är helt sjukt.

Nåväl, Emilie var vacker som en dag och jag fick träffa delar av släkten som jag aldrig träffat förut, det var grymt.

Grattis!

Växtkraft

Publicerad 2012-06-13 21:51:31 i Skriverier,

Apropå vallmo... Mina sent planterade vallmofrön har börjat gro! Jag trodde att de låg i dvala i alltför kall jord, men nu så! Små små, men starka. Fröna plockade jag förra sommaren i Järpen, fint att se att de överlevt min behandling! Vallmo

Myggbettsplågan

Publicerad 2012-06-12 21:53:43 i Skriverier,

Det här inlägget skrev jag för ett par månader sedan. Idag fick jag uppleva i stort sett det motsatta: noll känsel.

Alltså; på promenaden hem genom storskogen blev jag angripen av blodtörstiga myggor. Jag har alltid varit ett lovligt byte för blodsugarna, men idag var det galet! De var överallt och jag kunde inte värja mig för jag var mitt uppe i att fota den fina vallmon som växte utmed kanten. För vallmo är jag allt beredd att offra lite blod.

De var listiga de små jävlarna. Jag fick ett och annat bett på fötterna och händerna, men! - jag fick tre bett på min stackars okänsliga högersida - och som det kliade. Det kliade som bara myggbett kan klia, nervpåfrestande, intensivt och ihärdigt. Och nu kommer det fina i kråksången -jag kan inte klia tillbaka! Jo klia kan jag ju, men jag känner ju fan inte att jag kliar. Förklara det någon. Oklibar plåga.

Tre bett dessutom. Varför nöja sig med ett?

Här är bedrövelsen:


Hujedamig vilken skräckupplevelse. Kliande, oklibara klimyggbett. Suck.

6 juni

Publicerad 2012-06-06 21:40:30 i Skriverier,

Några dagar in på juni och sommaren ligger framför oss! Jag jobbar fram till midsommar, sen ska jag ligga i solen med en bok i handen. Och jag ska bada, jag ska måla, jag ska skratta och jag ska njuta. Jag ska fota, jag ska sova, jag ska cykla och jag ska må bra.

Jag längtar så fruktansvärt mycket efter att inte jobba. Missförstå mig rätt, att jobba är ok. Ibland är det rentav underbart, men att jobba är inte min livsuppgift. För mig är jobbet ett nödvändigt ont, inte definitionen av vem jag är. Jag hatar tanken på att spendera 70 procent av min tid jobbandes. Jag är inte funtad så.

Nationaldagen har för övrigt spenderats med inköp av bland annat tröja till fotbolls EM. Snart börjar det! Pepp.

Finaste rösten

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela