Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Morfar

Publicerad 2011-11-27 23:40:30 i Skriverier,

Tänk att det idag är tio år sen morfar gick bort. Snälla, starka, fina morfar.

Det är ofattbart att det gått ett decennium! Det är som att minnet av honom är så starkt och självklart att det alltid finns nära till hands. Han är aldrig långt borta, trots att det nu är länge sen hans nypor gjorde tusen nålar på min arm. Fast först efter att jag tjatat och tjatat om han skulle göra det, för jag visste att det skulle göra ont - jag ville alltid vara djärv när morfar var med. Morfar var inte rädd för nåt, då ville jag inte heller vara det.

När vi bröt arm med varandra trodde jag verkligen att jag gav honom en hård match! Han var imponerad av min styrka, och jag blev stolt som en tupp. Han lät mig alltid sånär vinna, innan han med ett finurligt leende enkelt besegrade mig. Jag, med en helt slutkörd liten flickarm som tagit i för kung och fosterland för att imponera på honom, kände mig stark och självsäker - wow, jag vann nästan över morfar! Ingenting är omöjligt!

Morfar kunde allt. Och kunde han inte, hittade han på ett eget sätt. "Det gick ju bra det här med" var hans återkommande replik. Det fanns inget problem som inte gick att lösa. Morfar var en stålman - han var den där häftiga gubben som dök från badbryggan ner i vattnet, vilket var ofattbart coolt. Jag hoppades att alla barn på badplatsen tittade, och såg att det var min morfar.

Häromdagen tittade jag på ett videoband där morfars mörka bullriga röst gjorde mig alldeles glad i hela kroppen. För är det något som jag minns särskilt, så är det konstigt nog morfars röst. Han lät så snäll.

Jag var 15 år när han lämnade oss, fortfarande ett barn. Jag kan tycka det är sorgligt att jag inte fick lära känna honom som vuxen också, och se vilka egenskaper hos honom jag skulle ha upptäckt och uppskattat idag. Att få se honom leka med sina barnbarnsbarn hade varit underbart - Hampus, Linnéa, Erik och Tor hade avgudat honom! Men att för alltid ha ett barns perspektiv på sin stålman till morfar är inte så illa det heller.

Bästa morfar


Källström+Zlatan

Publicerad 2011-11-13 10:54:09 i Skriverier,

Inatt hade jag roligaste drömmen! Jag drömde om Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic.

Alltså.

Av någon outgrundlig anledning knåpade min lilla hjärna ihop denna scen:

Jag tittar på TV och Lasse Kronér är sitt vanliga hurtiga jag. Göteborgshumor och allt.
Han leder Doobidoo, men ikväll är inte vilka grabbar som helst gäster. Vilka? 

Jo, herrarna Källström/Ibrahimovic! Men på varsitt lag alltså, för spänningens skull säkert. De där två, Ibra och Kim, har ju inte alltid dragit jämnt om man säger så...
Vilka deras lagkamrater var tyckte hjärnan inte var relevant, för dem har jag förträngt.

När det var Källströms tur att framföra sitt sångnummer, knåpade hjärnan ihop det roligaste:
Källström gör värsta klang och jubel-föreställningen! Han dansar, han showar, han sjunger - men inte vad som helst inte. Nä, här står människan på bästa sändningstid och gör ett enastående hyllningsnummer åt Mr Zlatan!
Kim Källström har alltså satt ihop ett sång- och dansnummer enbart i syfte att hylla Zlatan. Det var fantastiskt! Jag vill minnas att det var en glitterboa inblandad. Zlatan såg så glad ut! Chockad. Tror jag det. 
Och jag var glad - herregud, vad gör karln, tänkte jag; detta är briljant!

Källström var glad, Zlatan var glad, alla var glada! Underbart.

Men det är logiskt att hjärnan knåpade ihop denna succé just nu. Jag har nyss läst ut Zlatans självbiografi och där cirkulerar Källström flitigt. Näst efter Mino Raiola tror jag att Källströms namn nämns flest gånger. Och enbart i positiva ordalag faktiskt. Sen spelade de ju match ihop i fredags. sen vill jag minnas att Källström gjorde succé på en Fotbollsgala för typ tio år sen, när han gjorde värsta dansnumret till en Backstreet Boys-låt.

Hjärnan fick alltså ihop "Zlatan+Kim+självbiografi+oklar relation+fotboll+Kims dansuppvisning för 10 år sen" till ett bejublat framträdande hos Lasse Kronér. Underbart.

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela