Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Snälla Gud, ge mig ett löpsteg

Publicerad 2009-03-26 21:42:15 i Sport,

Idag invigde jag mina balla träningsbyxor i löparspåret. De gjorde mig snabb som en jaguar och graciös som en gasell!
I mina drömmar.

Pingislunga och smärta i varenda lem är den oförfalskade verkligheten. Man vet att man är otränad när träningsvärken sätter in mitt under löprundan - innan man ens tagit sig hem för att stretcha.

Jag sprang i kanske 40 minuter och en (1!) av dem var en fröjd av avverka. Men det är den där enda minuten av en löprunda som är värd slitet, smärtan och rosslande luftvägar. Den där minuten är ren och skär magi; kroppen känns lätt som en fjäder, löpsteget är avslappnat och harmoniskt, enbart positiva tankar flödar i sinnet och det känns som att man kan springa hur långt som helst, man är helt jävla oövervinnerlig. I en minut får man vara Haile Gebrselassie. Ständigt leende Gebrselassie.
En minut alltså.

För sen börjar man känna av den skeva kroppshållningen, de tunga tassande stegen (vad hände med Gebrselassie?) och när låten man har i lurarna börjar ta slut hör man sina egna andetag och de är inte att leka med. Jag blir nästan rädd för mig själv, jag låter som något som inte borde få vistas ensam i en skog. Den magiska minuten är över. Men se det är då den verkliga bragden äger rum! Trots blodsmak i munnen och ont i ben och fötter fortsätter man. Och det är det slitet, det förbannat jobbiga slitet, som i slutändan resulterar i att den magiska minuten kanske kan bli två en vacker dag.


...förövrigt tycker jag att detta är sjukt roligt:

Jörgen Brink, Mattias Nilsson, Carl-Johan Bergman, Björn Ferry och David Ekholm.

Drömtydning

Publicerad 2009-03-24 19:39:34 i Skriverier,

Drömmen jag hade inatt... jag vet inte riktigt vad jag ska göra av den.
Jag var Anja Pärson, fast jag såg ut som mig själv. Till det yttre var jag alltså som vanligt, men jag var verkligen Anja Pärson.
Till saken hör att jag befann mig i en skidbacke. Jag kände mig on top of the world och jag visste att jag hade grymma slalom-skills (hallå, Anja Pärson liksom!) så jag kastade mig utan fruktan ner för pisten och allt var tiptop: blå himmel, gassande sol och schyssta skidglasögon, vad mer kan man begära?  

Sen kände jag ett fruktansvärt obehag, incoming disaster typ.

Och visst, varför ska någonting bara få vara bra? Jag visste vad som skulle hända innan det inträffade (som man oftast gör i drömmar - är det för att det är en själv som omedvetet bestämmer handling?) så jag tog ett djupt andetag och sekunden senare blev jag manglad av tonvis med snö.

Lavin.

Jag höll andan (gör man det på riktigt också? I sin säng alltså - ligger och håller andan?) där jag tumlade runt under snötäcket och någonstans i bakhuvudet försökte jag minnas vad jag lärt mig om hur man ska agera om man råkar ut för en lavin. Bisarrt. Jag hann tänka att jag skulle begravas under tio meter snö och att jag måste hitta en luftficka och jag hoppades innerligt att jag skulle veta vilket håll som var upp när jag väl snurrat färdigt.

Så, var detta en föraning om vad som kommer hända i påsk när jag ska åka skidor? Eller var det en föraning om vad som kommer hända Anja? Eller var det bara en whacko dröm som redde ut mina omedvetna tankar? Fast att bli begravd i en lavin är väl ändå lite drastiskt bildspråk? Eller?

Hur som helst, jag blev räddad. Det är huvudsaken.

Genrep 2009!

Publicerad 2009-03-13 23:55:21 i Musik,

Ja, så var det årliga Melodifestival-genrepet avklarat!
Kvällen inleddes först med en god middag hemma hos bror, ackompanjerat av Melodifestivalskivan på repeat. Stämningen var på topp och det diskuterades och debatterades flitigt (mycket roligare än senaste veckornas diskussioner i skolan!) Särskilt debatterade Ann-Marie - styrelsemedlem i Melodifestivalklubben, tillika inbitet Lena Ph fan, E.M.D hatare och moster till min brors fru. Yesbox.
Sen promenarade vi till Globen och mötte ett gäng AIK supportrar som sjungandes (AIK låtar alltså...) var på väg till Hovet och jag blev pepp pepp!

Än mer pepp blev vi när vi insåg att vi hade sjukt bra platser - jag behövde knappt mina glasögon!

Häftigt att se H.E.A.T uppträda inför 13 000 människor! Lite pyro hade de lagt till sen delfinalen, det var bra. Men jag tycker att Kenny kan skrika på än mer än han gjorde idag - jag vill höra det där vrålet han avfyrade i sista refrängen när de vunnit deltävlingen - det var grymt! Kommer förhoppningsvis imorgon. 
Jag & tjejerna hjälpte sen till med en enkätundersökning till Melodifestivalklubben. Enligt ett par hundra röster från Globens publik ligger E.M.D i topp, före Måns, Alcazar, af Ugglas och H.E.A.T. Imorgon får vi facit.

Så, mina åsikter om kvällens uppträdanden:
Mums Måns Ja, Måns är ju Måns, bara det är bra. Men jag tror inte han vinner.
Caroline af Ugglas Så himlans bra! Var jättefin stämning i Globen när hon sjöng.
Agnes Inte bra. Kändes som hon körde på halvfart.
H.E.A.T Jag kan ju inget annat är att höja dem till skyarna - sjung arslet av dem Kenny!
Emilia Riktigt söt låt, men ingen vinnare.
Alcazar Grymma! En av favoriterna.
Sarah Dawn Finer Nja.
E.M.D Lite motvilligt erkänner jag att de var bäst ikväll.
Sofia Vem tog hit henne?
Molly Sandén Nej.
Malena Ernman Inte alls så bra som jag trodde att det skulle vara.

H.E.A.T!


...som förövrigt vann låtsasomröstningen ikväll - lookie lookie:...åsså gör Moto Boy en himla söt version av Perrellis Hero.

Bondgårdar och Vasalopp

Publicerad 2009-03-01 17:48:01 i Skriverier,

Så, nu har jag strukturerat en aning här hemma. Sorterat, slängt, sparat, rensat, you name it. Mitt skrivbord såg ut som en krigszon, belamrat med diverse ting av skiftande karaktär. Mestadels räkningar och reklamblad som jag inte orkat kasta tidigare. En och annan bok hade börjat bygga bo bland högarna och minsann, den fina påsen med olika teer i som jag fick i julklapp höll visst till där också. Galet skönt att ha fått ordning på skiten!

Annars har hela dagen spenderats i Vasaloppspåret. I år var jag till och med med från start - den missade jag förra året. Någon gång kanske jag åker på riktigt, vem vet? Men då ska jag vara sjukt vältränad och inte i min nuvarande form - mjuk. Jag jobbar på det.

Gårdagen spenderades på bondgården vi har runt knuten... Vi inspekterade djuren (Linnéa var rädd för alla, speciellt kaninerna), grillade korv och åt godis. Sen spelade vi piano.
 

Det här sköna gänget blev mina kompisar:
(det vackra brölet vid 7 sek är min favorit, alla andra stannar liksom upp  av ren hänförelse)

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela