Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Var fan är Kåren?

Publicerad 2008-01-31 16:22:08 i Skriverier,

Så jävla värdelöst att Kåren är stängd (pga sjukdom!) När man väl behöver dem så är de tamejfan aldrig där. Jag betalar dem faktiskt för att finnas.

Sweet Jesus vad trött jag var igår morse. Tror att jag satt uppe och läste till klockan var 02, sen var det bara att gå upp kl 06 och göra sig redo för skola. I typ två timmar instruerades vi i hur kamerorna vi skulle använda fungerade. Sen hade vi 40 minuter på oss att ta de bilder vi hade fått i uppgift. Men tror de verkligen att man är i stånd att göra det efter att ha suttit i 2 jävla timmar och lyssnat på hur det ska gå till? Att det ens tar två timmar att förklara hur något går till, borde vara en hint om att det inte kommer gå så strålande... Det är ju annars kul att fota, men inte när man har 40 minuter på sig och ingen (trots 2 timmar...) förstår hur kameran fungerar.
Finns där någon välvillig själ som kan tänkas skänka mig en superkamera som jag öva med här hemma? Inte det.

Efter den briljanta starten på dagen trodde jag att de nästkommande två timmarna av seminarie skulle gå käpprätt åt skogen. Men efter lunch och lite laddade batterier gick det faktiskt bra. Helt okej. Då slapp hela dagen vara ett misslyckande. Jag tog min förkylning och åkte hem med ett hyfsat glatt sinne.

Annika och Anna

Inte vad jag borde göra

Publicerad 2008-01-29 23:03:39 i Skriverier,

Egentligen borde jag sitta och läsa nu. För det är vad jag måste göra. Läsa en hel massa. Tills imorgon. Oj oj oj. Varför gjorde jag det inte tidigare idag? Jag har ju trots allt varit ledig idag. Men det är just det - ledig... Man är ju egentligen inte ledig bara för att man inte är i skolan. Men det har jag inte lyckats pränta in i mitt huvud än. Istället går jag runt hemma och njuter av "ledigheten" ända tills den där jobbiga känsan kommer smygande... Hmm, vad var det nu jag skulle göra? Fan. 85 sidor tills imorgon. Med genomtänkta formuleringar och knivskarpa analyser. Tjena.

Imorgon blir en lång dag.

Och priset går till...

Publicerad 2008-01-15 11:07:10 i Sport,

Galan igår var en helt okej tillställning att titta på, bortsett från några otroligt onödiga musik- och humornummer. Vad är det för människor som år efter år anser det vara bra underhållning med LaGaylia Frazier? Eller Claes Malmberg?
Nog sagt om det.

Att Zlatan fick pris som årets idrottsman var inte oväntat, men att han därtill fick Jerringpriset, det var stort. Jag trodde antingen på Kallur, Pärson eller Klüft, i den ordningen. Zlatan ville jag skulle få det, men jag trodde inte på det. Jag är glad att jag hade fel!

image122
Heja

Poppies and Peonies

Publicerad 2008-01-14 19:54:24 i Musik,

Om några minuter bänkar jag mig framför Idrottsgalan på TV. De senaste åren har jag varit på plats själv och bevittnat spektaklet, men det blev inte så i år. Typiskt att Zlatan bestämt sig för att komma dit bara för det.
Vilket vackert mål han gjorde igår, det är helt otroligt vad bra han är.

Satt uppe mitt i natten igår och kollade på första landskampen för i år, Costa Rica - Sverige 0-1. Ganska rolig match att kolla på faktiskt, några gjorde riktigt bra ifrån sig. Kul att få se nya namn prova på hetluften. Men man var ju lagom trött när man skulle upp idag... Sändningen slutade typ vid 01:30.

Dagens låt: Poppies and Peonies
åh så bra den är.

Lite av varje och några Grammisar

Publicerad 2008-01-10 14:56:31 i Skriverier,

Inatt sov jag nog bara 3 timmar. Satt uppe och läste en väldigt bra bok, sen gick jag upp tidigt för att vispa ihop en rapport på den + en till bok som jag läste igår. Sista minuten? Yes sir. Men det gick bra, jag fick ihop ett arbete och seminariet gick bra. Min lilla grupp satt ute i skolans korridor på 7e våningen och solen strålade in härligt härligt genom fönstren.

När jag skulle hem fick jag stå och vänta på bussen i nästan en halvtimme, men inte ens det fick mitt humör att sjunka. Jag stod istället och sjöng igenom mitt favoritalbum just nu (tyst alltså, i mitt huvud...) och jag hann en bit in på låt nr 7, sen kom bussen.

På tal om att sjunga... Kollade in Grammisgalan igår. Samma visa varje år. Jag har slutat uppröras av att om en artist vinner ett pris, så vinner han oftast minst 2 till... Annika Norlin fick pris och det var bra så. Salem var också värd pris, men 4? Njaee... Därför blev jag extra glad när Årets låt tilldelades Lasse Winnerbäck. Han hade ju tagit sig dit och sjöng så fint, så det var inte mer än rättvist att han fick pris. Låten är ju så fin.

Fattar inte grejen med att dissa andra artistkollegor. Jag menar, tror Petter att det ger stilpoäng att ställa sig demonstrativt upp och visa sitt förakt för Kent? Ger det honom cred? Jag tycker istället att han pissar på alla människor som (faktiskt) röstat på Kent. Och inte på Petter. Sen får man tycka vad man vill om Kent, deras sånger, attityd, whatever. Folket sade sitt. Folket sade inte Petter.

Fast hade det inte varit bättre att låta någon annan avsluta galan än en sjukt sjuk Salem al Fakir? Det lät ju bedrövligt. Även om jag gillar Salem... Någon måtta får det vara. Det lät inte riktigt lika illa som Amanda Jensen, men nästan.

Fick veta att jag kommit in på journalisthögskolan. Heja mig!!

Tänk om Fredrik Ljungberg skulle ställa sig upp i protest mot att Zlatan fick Guldbollen. Vilket ramaskri det skulle bli.
Älska, inte hata.

2008 (en vecka senare...)

Publicerad 2008-01-07 20:12:21 i Skriverier,

Nytt år, nya rutiner och nytt internet.
Halledudane vilken tid det tog att få ett nytt. Visst, jag kom in i den stora bloggdvalan, men den orsakades ju av internethaveri från början.. Sen fortsatte dvalan någon vecka till, men nu är jag nog på fötter igen. Det är ju trevligt med små meddelanden då och då som man kan slänga ett getöga på och minnas vad man haft för sig. Ifall den stora minnesluckan skulle infinna sig.
På tal om fötter så har jag ont i mina. Vet inte riktigt varför, men det kan ha att göra med det nya, hälsosammare liv jag slagit in på 2008. No more slacker. Fan, i 2 år har jag varit en soffpotatis, det är hemskt. Jag har visserligen haft skäl, men nu tar jag tag i det på riktigt och inte bara i 3 veckor som förut. Jag känner mig redan piggare, men som sagt - fötterna... Ja ja, det är skit man får ta. Det ska nog gå att fixa.

Sedan den 21 december har det hänt en massa saker. Roliga och tråkiga, men nu är det 2008 och vi lämnar det således därhän.

Vi är bara 7 dagar in på detta år, men fy vad mycket sport jag sett. Helt galet.

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela