Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Kyrklig...

Publicerad 2007-05-30 17:11:12 i Skriverier,

Detta år är jag ovanligt kyrklig. För några veckor sedan var det konfirmation (även om det krockade med möhippa...), i lördags döptes lilla Pannkakan (hon var så snäll så, sa inte ett knyst!), på fredag tar kusin studenten (okej, det har kanske inte så mycket med kyrkan att göra, men högtidligt känns det ju...) och om några veckor blir det bröllop! Så, nästan hela spektrat av kristna traditioner har la familia lyckats pricka in på en månad. Hektiskt var ordet.

Gustaf Kjellvander på P3 Populär i förmiddags - tack Emma för påminnelsen! Fick hem hans nya skiva igår. Mycket bra.

Pirates of the Caribbean III

Publicerad 2007-05-22 22:38:57 i Skriverier,

Ja, så har man varit och sett Pirates of the Caribbean, Vid Världens Ände. Exklusiv förhandsvisning :) Mingel, gratis mat & dricka. Och bäst av allt - gratis popcorn! :) Ha ha, jag & Tess var som två små storögda barn och kunde knappt förstå att man faktiskt fick ta hur mycket man ville utan att betala.

Filmen var bra. Lite lång, men bra. Kan inte bli annat när Depp är med... Riktigt häftiga effekter och sköna kommentarer, som sig bör, "I´m a little busy right now!"  Keith Richards lyckades bra med sin rollprestation... Roligt att se honom och Sparrow tillsammans :) Fast slutet var... oväntat.


Var även på ytterligare ett återbesök till SöS tidigare idag. Rehab för tumme och hand. He he, jag fick en degklump att ta hem av läkaren. Rehab-klumpen :) Förhoppningsvis var detta det sista återbesöket, läkaren tyckte att det artar sig bra. Låter bra, vi fortsätter så va tummen? Ok.

Sov Gott!

Det artar sig...

Publicerad 2007-05-18 09:20:33 i Skriverier,

Tredje dagen utan gips och det går framåt! Jag har avancerat på duglighetsstegen. Tummen har avancerat. Värre är det med handleden, men den tar sig. Jag kan faktiskt böja den an aning framåt nu, det kunde jag inte för två dagar sen. Det artar sig nog precis som det ska. För bövelen jag använder ju tilloch med tummen nu när jag skriver med tangentbordet! Återbesök om fyra dagar och jag lär ju få positiva besked då *ta i trä*

Åker till landet om en timme. Helgen spenderas där. Härligt. Jag ska jobba lite på min gipsbränna... (som faktiskt inte var så värst iögonfallande, tur nog) Jag har dessutom peelat armen och handen som en galning i tre dagar nu, så de börjar se ganska fina ut nu :) Såhär lena händer har jag aldrig haft, haha!

Frukost nu, sen bilfärd.

Jag är fri!

Publicerad 2007-05-15 23:08:10 i Skriverier,

Wohoo - efter 44 dagar har nu jag och mitt gips skiljts från varandra. Det känns tomt. Nästan naket. Och otroligt, otroligt stelt och läskigt. Det första doktorn gjorde idag när han tagit av gipset, var att känna på tummen, med en bekymrad min och ett ljud som jag tolkade som olycksbådande. Att tummen gjorde pissont gjorde ju inte saken bättre heller... Jag såg migsjälv med gips på i ytterligare 7 veckor, men till min stora lättnad sade doktorn "det verkar som att det har läkt" Hello, verkar?!? Fast han lät så optimistisk, så mina panikartade tankar försvann ganska snabbt. Jag kunde dessutom röra (well, kanske inte "röra" as in a fullt fungerande tumme "röra", more like "vinkevink" med lilla tummen... Men man ska vara glad åt det lilla! Han sade att kommer ta minst en månad innan jag kan använda tummen och handen någorlunda normalt igen, framförallt kommer handleden vara helt cp (det var inte hans exakta ord dock...) Sjukgymnastik, sjukgymnastik, sjukgymnastik samt stödskena. Hooray! Enda nackdelen med att ha blivit av med gipset är dock att min arm, samt hand är helt sönderfnöskad... De har varken känt vatten eller frisk luft på nästan 2 månader, so no wonder they´re falling apart. Fast det problemet känns ju som en piece of cake i jämförelse till min tumme, som just nu mest fyller rollen som ett onödigt bihang. But I must be patient! Det får ta den tid det tar. Om 11 dagar ska jag dock vara Gudmor till lilla Pannkakan, så hopefully by then I will be at least able to bära the barn in the kyrka without fear of tappa henne.. he he. Ska tillbaka till SöS om en vecka på återbesök (igen...) och hoppas få lite goda nyheter då.

By the way - grattis till mig på namnsdagen!

Möhippa!

Publicerad 2007-05-14 17:17:48 i Skriverier,

Oj oj jo vilket kalas hela lördagen var. Möhippa rocks!

Efter surpriseinstormning hos den blivande bruden och champagnefrukost, åkte vi alla in till Sveavägen och Urkraft och dansade för allt vi var värda! Otroligt roligt var det. Trött blev man... Vi dansade som galningar i 1½ timme! Sedan fortsatte dagen med make-up kurs, Champagne provning, uppdrag till bruden, otroligt god middagsbuffé och slutligen - Schlager EM, med tillhörande poängsättning av Låt, Show och Look.

Det blev ju en riktig katastroftävling, eller för att citera Salo "en dyngtävling" Jag skulle kunna ägna resen av detta inlägg åt att kritisera denna "sångtävling" men jag tror att jag fick ur mig hela mitt ordförråd av svordomar i lördags, så jag nöjer mig med ett sofistikerat pinsamt. Men vi hade roligt i allafall!


The Ark rockar

Å imorgon ska gipset av!Imorgon smäller det

Publicerad 2007-05-11 22:02:14 i Skriverier,

Det är ooootroligt vilken outhärdlig skavsårssmärta jag tvingades utstå idag! Igen. Varför lär jag mig aldrig - inte barfota i oingådda skor... Olidligt rentutav. Återigen gick jag barfota hem från bussen. Skandal. Jag ska aldrig mer utsätta mina små försvarslösa  hälar (plåster, my ass) för denna tortyr. Pretty osmart dessutom när morgondagen inkluderar en hel del gående. Som tur är ska vi ialla fall dansa (afrikansk dans!) barfota. Thank God. Ska bara sätta ihop en fabulous dansutstyrsel också. Någon nämnde visst sarong... Hmmm. Aja, as long as jag får vara barfota!

Händer a whole lot of fun imorgon, möhippa, hockey, fotbollx2 och, sist men absolut inte minst - Eurovision! Som tur var, så är den blivande bruden en schlagernörd, så det ska vi tack och lov kolla på... Det andra får jag väl... tja, spela in.

"Psykoanalyser kan man aldrig ändra på"

Publicerad 2007-05-11 11:10:37 i Skriverier,

Vankas det regn idag också kanske? Plastpåse på. Måste ta mig upp till Centrum och köpa något lila. Möhippa, say no more... 
Såg högvakten vid Slottet igår. Galet mycket folk! Men det är ganska roligt att titta på "Ur vägen för konungens män!" He he.

Dagens låt: Balladen om konsekvenserna, Lars Winnerbäck
(aah, ny skiva om 4 månader!)

Lite nytt

Publicerad 2007-05-10 17:37:05 i Skriverier,

Brudtärneklänningen är inköpt, nu fattas bara skorna... Jag hade ett relativt oanvänt par hemma som faktiskt passar väldans bra ihop med klänningen, men visst vill man ha nya skor också när det vankas bröllop? Ja.

Bara 5 dagar kvar med gips! Wohoo, wohoo. Undrar om jag kommer sakna det? Vi har liksom utvecklat ett starkt band mellan oss under dessa 40 dagar...

I tre dagar har jag haft "Whiskey for my men, beer for my horses" med Willie Nelson & Toby Keith på hjärnan... Börjar bli lite tjatigt nu. Tur att den är bra.

Nu blir det middag.

Falsksång och fotboll

Publicerad 2007-05-05 13:15:24 i Sport,

Idag blir det fotboll fotboll fotboll! Ska ta bilen och kolla på mitt lag som har hemmamatch i solskenet. Jag har kört bil två gånger med min gipsade arm och ja... det är väl egentligen inget att rekommendera, eftersom jag inte kan hålla i ratten med vänster hand. He he... Men det har gått bra hittills och det tar bara ett par minuter med bilen, så jag lär inte kunna åsamka så himla stor skada under den tiden. Jag kör sakta. Och försiktigt. Utan automat hade det aldrig gått. Knepigast av allt är att parkera. Try that with one hand and a big car... Återigen - tur att det är vänster tumme och arm som är i gipspaket. Annars hade dessa 5 veckor varit betydligt mer komplicerade. Bara 2 veckor kvar, wohooo!
Efter matchen blir det till att rejsa (...) hem fortast möjligt, eftersom AIK-Helsingborg spelar kl 16. Kom igen Gnaget. Samtidigt ska jag vara social med våra gäster som kommer någon gång runt den tiden... Hmmm.

Valborgshelgen spenderades på landet och det var helt underbara dagar. Sol, grilla, blå himmel, fotboll, bygga veranda, blåsbubblor, plantera potatis och inte att förglömma - Singstar! Efter denna helg står det helt klart att jag är den enda av syskonen som fick musikgenen av pappa... Det är helt otroligt vad omusikaliska mina bröder är. De var så dåliga att det blev stor komik bara de öppnade munnen tillslut... Den av dem som jag trodde hade lite takt och tonkänsla var överraskande den som var obestridligt sämst, alla kategorier. Han var, på något vis, all over the place på tonskalan; över, under (ibland både och samtidigt) men aldrig riktigt on the spot. Stackarn. Han trodde han var bra. Den andra av dem hittade ett fint falsettläge där han faktiskt lyckades pricka "rätt" toner ganska många gånger. Han var överraskande bäst av dem två. Best of the worst, så att säga. Riktigt roligt. Fast trots bröl och falsksång, somnade barnen, varav ett t.om satt i famnen på sin falsksjungande pappa, så något rätt kanske han gjorde...

Nej, nu blir det fotboll.

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela