Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Bad luck

Publicerad 2006-09-29 08:30:24 i Skriverier,

ZzZnark.

Sitter på jobbet och har det segt. Trodde att jag började 08 imorse, men när jag anlänt upptäckte jag att så var inte fallet. Börjar 09. Ootroligt segt, för detta innebär att jag slutar 17 och det ingick inte alls i min dagsplanering. Träligt. Så nu sitter jag här och förbannar detta i en halvtimme till.

Tung förlust...

Publicerad 2006-09-28 20:03:16 i Sport,

Nu har jag hämtat mig tillräckligt mycket efter derbyförlusten för att kunna skriva om den... Det började ju så bra (well, inte matchen... men stämningen!) AIKs fina tifo:

                           
Under bilderna står det: VÅR TRO, VÅRT TEMPEL, VÅR SKAPARE
Läckert!

En bengal tändes och allt såg fortfarande ljust ut...


...men sen började matchen... Och absolut ingenting fungerade. Total katastrof. Helt värdelöst. Så otroligt tråkigt. Jag rackar aldrig ner på AIK i vanliga fall, men det där var bland det sämsta framträdanden jag sett dem göra. Värst av alla var Dulee. Jag slutade klaga efter första halvlek när jag insåg att mitt gapande inte hjälpte.

Mörker över Råsunda:


Sen blev det en dyster hemfärd (tack för skjutsen Tess!) Den enda ljusglimten var Globen i sitt blåa sken.
                                                                                                           


Så... jobbet funkar bra, börjar få rutiner nu. Underbara ungar.

...och skorna var perfekta!

Publicerad 2006-09-25 23:18:56 i Skriverier,

I should be sleeping by now... Men jag var tvungen att kolla busstiderna till imorgon eftersom jag ska åka buss till jobbet, och då kan jag ju lika gärna titta in här en stund.
Idag fick jag de fina skorna som jag köpte på Tradera (shit, snabb leverans!). Åh, de är helt perfekta! Som gjutna. Till min stora häpnad hittade jag en nyutlagda CD skiva som jag har velat haft jagvetintehurlänge! Jag sket i att hålla på och buda, jag köpte den på en gång, kostade bara 70kr. Man måste passa på när någon väl läggs upp! Har jag sagt det förr? Well, de är rariteter... Just denna är i stort sett omöjlig att få tag på, om inte just någon snäll själ lägger ut den på internet, eftersom den är en limiterad utgåva, finns bara i 600 ex (och den trycktes för 9 år sedan dessutom...). Hallelujah!


Imorgon är det derby. Jag, Tess & Fredrik ska gå. Kommer bli grymt. Kom igen Gnaget!

Nä, nu måste jag lägga mig.

Kinamat och budgivning...

Publicerad 2006-09-21 19:47:30 i Skriverier,

20 år och en dag gammal idag. Känns riktigt bra.
Snart har jag överlevt även denna vecka på dagis dessutom. Kan ju inte säga att jag njuter av att åka till jobbet varje dag, men what the heck, barnen är underbara! Så himla snälla och goa så man bara vill ta hem dem hela högen (well, åtminståne för någon timme eller så...)
Ett stort plus denna vecka har varit vädret - så skönt att vara utomhus! Underbart härligt sommar/höst väder, så vackert som bara det kan vara.

Yeay, jag vann en budgivning på Tradera om ett par ursöta skor! 61 spänn och det var taget. Kände mig astaskig när jag lade mitt bud i sista sekunden, men jag hade gluttat på de skorna i flera dagar och eftersom jag fortfarande är upprörd över min miss med CD singeln var jag brutal och hänsynslös i min framfart... Förhoppningsvis har jag skorna hos mig snart.

AIK igår. Fan vad bra. Jag smet ifrån mitt eget födelsedagskalas för att kolla på matchen hemma hos min bror... Tjerna var grym.

Nu blir det Kinamat till middag. Trött. Skönt med fredag imorgon.

AIK igen

Publicerad 2006-09-18 19:31:09 i Sport,

Åh.. en ny arbetsvecka har börjat. Jag är kanonförkyld (dagisbacillerna anfaller som vanligt) men det funkar ändå helt okej. Barnen är helt underbart söta och snälla. Tur att man blir omtyckt av dem! Annars skulle man ligga pyrt till. Är otroligt trött p ga sjukdom i kroppen. Men det är bara att härda ut.

Lite sur över att jag inte vann budgivningen på Tradera som tog slut igår. Jag hade nästan räknat med att göra det. Snopet! Aja, there are other ways to get hold of that CD singel, bara det att det är mer komplicerat och far more expensive... Men vad gör man inte för en raritet?


Gårdagskvällen var perfekt! Bestämde att jag skulle åka in till Råsunda och kolla på AIK-Häcken och det hela blev en riktig familjehistoria... 3 kusiner, en bror, en brorsfru, en brorson och en morbror möttes upp och satt tillsammans. AIKare är vi allihopa, allihopa, allihopa... 

Den underbart härliga kvällssolen sjönk över Råsunda:
97180-26

... och lyste matchen igenom på oss 15 000 i publiken
97180-25


Första halvlek var riktigt underhållande och kul att se på, enda negativa var att målen uteblev...
Men det blev det ändring på i andra, när darling Mats Rubarth ordnade straffen som Markus Jonsson satte säkert och spikade resultatet 1-0 (som kunde (borde?) ha varit 5-0...)


97180-27
"rock´n roll med raggar-rubarth"

3 nya underbara poäng och vi befäster serieledningen! Men jag vågar inte tro än.

Valtider

Publicerad 2006-09-17 10:18:35 i Skriverier,

Igårkväll var det svinkallt ute. Riktigt höstkallt. Härligt!

Tog några bilder från mitt sovrumfönster på den fina himlen:
97180-2497180-23

Vad passande att Green Days "Wake me up when September ends" spelas just nu... Fast jag vill vara vaken dock. Födelsedagen om 3 dagar vill jag gärna vara med om :) Är fortfarande barnsligt förtjust i paket...
Var nyss inne på Tradera och lade ett bud på en underbar CD singel raritet som jag länge velat ha. Auktionen slutförs ikväll, så nu bara väntar och hoppas jag! Kommer bli upprörd om jag inte vinner, för det har tagit lång tid att hitta den!

Å idag är det Val2006. Intressant.

I´m still alive...

Publicerad 2006-09-14 16:47:40 i Skriverier,

Gööh, har överlevt första dagen av en månad på dagis... Har ett vikariat på dagiset som jag tidigare jobbat på, men denna gång jobbar jag med småbarnen, 1-3 åringarna. Det är betydligt hälsosammare för öronen att jobba med den åldersgruppen än 3-5 åringar! Enda nackdelen är väl blöjorna... Har varit riktigt härligt väder hela dagen idag, så vi har kunnat vara ute hela dagen, det är guld värt. Fast för min del får det gjärna bli lite ruskigt snart så att jag kan ha min nya jacka o skor... Eller, den perioden kan vi ta efter dagis för den delen, då är jag riktigt laddad för hösten. Hösten är min favoritårstid. Inte bara för att jag fyller år (wohoo, om 6 dagar!) utan för att allt är så perfekt. Finns det något finare än en höstskog, när man är insvept i halsduk, jacka och kängor och det blåser sådär ljudlöst men kännbart och det doftar av fallna löv? Nej.

Hoppas inte jag åker på halsfluss denna dagisvända. Har jobbat på dagis 5 gånger (om man inte räknar alla dagsinhopp här och där) och jag har fått halsfluss alla fem gånger... Det slår aldrig fel. Men jag kan ju hoppas.

Nu blir det snart middag, sen tror jag att jag ska krypa upp i min läsfåtölj, tända ett ljus och fortsätta läsa i Onåd som jag känner att jag vill bli klar med. Samla nya krafter inför morgondagens skrik o skrän...

Jehovas...

Publicerad 2006-09-13 11:21:56 i Skriverier,

Nyss var två Jehovas vittne tjejer här och försökte värva mig... Igen. En av dem hade en likadan kjol som jag. Fast det vågade jag inte säga då jag såg framför mig hur hon då skulle ta detta som en tecken på att jag bjöd in dem på kaffe och bullar. Så jag höll tyst.

Fast jag är en sån som inte bara kan smälla igen dörren i folks ansikten, jag är alldeles för snäll för det. Men jag vill ändå inte stå och lyssna på deras predikningar i 15min, så hur gör man för att verka trevlig, men ändå få igen dörren snabbt? Jag har inte lärt mig det än, det är en konst som tar ett tag att lära har jag märkt.

Nästa gång kanske.

Skor skor skor!

Publicerad 2006-09-12 15:29:44 i Skriverier,

Åh jag svävar på små fluffiga moln just nu! Bestämde mig för att ta en sväng till Skopunkten (tänk vad ett körkort plötsligt ger en oanade möjligheter!) för att titta på skor. Brukar ha svårt att hitta skor där, men det är ju svårt att blunda för deras konstanta "ta 3 betala för 2" kampanj... Hittade snabbt ett par underbara pumps som jag bestämde skulle vara ett av de tre paren. Sen höll jag på att dividera länge och väl över vilka de andra två paren skulle bli. Ändrade mig minst 4 gånger innan jag var nöjd.

Till slut blev det de fina pumpsen som jag hittade först av allt:
97180-20


Dessa höga brouge stövlar:
97180-21
(Därtill lärde jag mig ett nytt ord - brouge. Brouge är en sko vars skinn är smyckat med hålmönster...
Ordet betyder sko på gaeliska. Se där!)



Samt ett par underbara MC boots:
MC boots

Åh, nu har jag gjort det igen - skrivit om något som jag svor på att jag aldrig skulle skriva om... Det är lätt att falla för frestelsen.

Wohoo, nu ska jag på 3-års kalas - hurra hurra hurra hurra!

Ont i ben och rygg

Publicerad 2006-09-12 10:58:33 i Skriverier,

Ah, sköna träningsvärk! Idag känner man av resultatet av gårdagens strapats. Härligt.



Idag har Åslög namnsdag. Tror aldrig att jag träffat någon med det namnet.

Motionera mera!

Publicerad 2006-09-11 17:13:10 i Sport,

Nu har jag kommit igång med löpningen igen. Var inne i en bra trend i mitten av juli, men kom av mig när jag åkte till Grekland för ett par veckor sedan. Väl i Grekland var det en miljon trappsteg som skulle bestigas varje dag och det tog hårt på mina redan sargade knän.

Men idag som sagt, tog jag mig samman och sprang ett par kilometer i skogen. Otroligt, otroligt jobbigt. Men härligt härligt! Knät kändes bra också, det är det viktigaste.

Bilresa och fotboll

Publicerad 2006-09-10 18:32:56 i Sport,

Har försökt posta detta jäkla meddelande i tre dagar nu, varför fungerar det inte? Gör ett sista försök, annars ger jag upp. Jävla data.

 Har som sagt knopat med detta meddelande i tre dagar och jag börjar bli ordentligt trött på att skriva om det hela tiden. Det förlorar liksom sin charm då, när det inte längre är spontant... Well well, here it is, for the 1074th time...

I onsdags körde jag ner till Göteborg (i sällskap med min pappa, men notera - jag körde hela vägen) för att se Sverige EM kvala mot Liechtenstein. När vi installerat oss på hotellrummet tog vi en sväng på stan i jakt på en födelsedagspresent till min bror som fyllde 29. När vi passerade ett hotell såg vi inga mindre än Martin Dahlin och Johan Mjällby sitta och äta tillsammans. Jag lyckades hejda min första instinkt att banka på fönsterrutan, skrika "AIK (klappklappklapp), AIK och buga mig för Mjällby...

Vi tog oss till Ullevi vid 19:00. Som vanligt regnade det i Göteborg, men väl inne på arenan gjorde det inte oss något eftersom vi satt under tak.

Mina Sverigemuffar var på:
97180-17
Dessa gjorde min mormor till mig för ett par år sedan och Sverige har aldrig förlorat en match när jag haft dem på.  Very supersticious...

Beskåda... den regnfyllda himmelen och den glesa publiken.
97180-16

1-0 kom efter knappt 50 sek, vackert av Markus Allbäck och man hann tänka både en och två gånger att detta nog kommer bli en enkel och underhållande historia...

1-0 (återigen, beskåda de glesa läktarna...)
97180-15

...men icke.

1-1 i halvtid, sen fick vi vänta tills de 10 sista minuterna innan Sverige lyckades punktera matchen genom att göra 2-1 och 3-1. Så, första 5 och sista 10 var roliga att se. Men men - tre poäng är tre poäng, oavsett hur det tas, de är alla lika viktiga (fy vad klyschig jag låter!) Åter till hotellet och ett varmt bad (det har jag längtat efter ända sedan vi kastade ut vårat badkar för 2 år sedan!) Mindre roligt var att jag upptäckte att jag hade en fästing på mig. Eller, det var väl bra att jag gjorde det, men det är ju så gross! Måste varit efter pappas och min svampletning dagen innan. Dessutom har både min mamma och min brorson haft borrelia i år, så jag blev lite halvpanikslagen. 

Sen blev det hemfär på torsdagen. Pappa fick inleda körningen eftersom jag hade som uppdrag att (äntligen) fånga Jätten Vist på bild. Vet inte hur många gånger jag åkt förbi den jäkla gubben och förbannat mig själv över att jag aldrig tagit kort. Sagt och gjort - jag hängde mig ut genom fönsterrutan i 110km/h med kameran i högsta hugg (jag var livrädd att jag skulle tappa den!) och svisch, där satt den!
97180-19
Äntligen på bild

Var även tvungen att fota detta ekipage:
97180-18
Så skön


Wohoo, äntligen fick jag detta meddelande postat! Tre dagar försent bara...

Svampletning!

Publicerad 2006-09-05 19:39:03 i Skriverier,

Idag var jag, till min egen förvåning, ute i skogen och strosade i ett par timmar. Jag kan inte minnas när jag senast gjorde det. Nu var det dock inte jag som var initiativtagaren (oh, verkligen...?) utan min kära far. Han är väl vad man skulle kunna kalla friluftsmänniskan personifierad... Fjäll, sjöar, skogar, berg - whatever, allting är fantastiskt. Nu har inte all denna glöd förts vidare till mig dock, men det lät riktigt härligt när han kom med förslaget att vi skulle åka ut till Nationalparken och leta efter kantareller.

Så vi letade.

Och letade..

Och letade...

Inte en enda kantarellusling! Eller, jo förresten - en, och den dokumenterade jag för säkerhets skull:
97180-12

Annars fanns det mest sådana här:
97180-13
97180-14

Fina ja - men knappast ätbara. Men men, frisk luft fick jag i allafall i mängder idag!

När jag kom hem igen såg jag att mitt körkort nu finns att hämta ut på Posten! Oohh. Jag ska hämta ut det imorgon bitti innan vi åker till Göteborg och fotbollen. Jag vet att jag kommer se ut som en gothrockare, för jag tog bilden i januari då jag hade nästan svart hår. Dessutom hade jag en svart tröja på mig för att göra det hela än mer iögonfallande... ha ha! Men men, I don´t care - det är mitt körkort och jag är stolt över det, hur fult kortet än må vara! Det visar sig imorgon.

Resa på onsdag

Publicerad 2006-09-04 14:56:09 i Sport,

Nu är det bokat och klart - Göteborg på onsdag! Sverige - Liechteinstein.

Heja!
97180-11



Till sist... kan jag säga redan nu att denna realitysåpa kommer jag att följa!

Snurrat inne i stan

Publicerad 2006-09-03 17:57:26 i Skriverier,

Körkort i tre dagar och jag har redan varit inne i stan och snurrat ett par gånger... Med lyckat resultat bör tilläggas. Är riktigt stolt över mig själv att jag, framför allt, lyckades hitta rätt (med utmärkt guidning av Tessan!) - att köra inne i stan är ingen barnlek, särskilt inte på Östermalm bland alla chiuauor och pälsklädda tanter. Men det gick finemang, inga olyckor.


Har tankar på att åka till Göteborg på onsdag. Får se vad det blir av det.

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela