Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Knähelvete och drama på gympagolvet...

Publicerad 2006-11-29 20:55:38 i Sport,

Idag bestämde jag mig för att gå på gympa, få igång kroppen igen. Knät har inte känts helt bra denna vecka, så jag var tvungen att se om det skulle bli bättre genom rörelse, eller om det blev värre.

Det blev värre.

Kunde inte göra vissa rörelser, och när jag försökte mig på dem ändå, gjorde det ont som ett helvete. Fan också, jag blir så jävla trött på det där knät! Bli bra, bli bra, bli bra, bli bra, bli bra, bli braaaaaaaa! Ibland önskar jag att det bara kunde ta och paja helt och hållet, så att jag kunde få det opererat. Nu håller det bara på och velar mitt i gränsen mellan helpajko och halvanvändbart. Så värdelöst tråkigt. Jag behöver inte en till motgång, knät har jävlats tillräckligt - det räcker nu.

Dessutom höll jag på att svimma i slutet av passet. Stod upp och hade avslappning. Lutade huvudet åt sidan för att stetcha nacken. Blundade. När jag öppnade ögonen var allt jag såg detta:
snurrig

Lite halvläskigt var det. Var tvungen att sätta mig ner. Drack vatten. Andades lugnt. Då blev det bättre.

Ingen höjdardag idag alltså. Hoppas på bättring imorgon.

Mule habit

Publicerad 2006-11-28 15:33:45 i Musik,

Yes! Har nu (äntligen) fått tag på Loosegoats "Mule habit" Äntligen är den i min ägo. Well, om ett par dagar iallafall, köpte den idag från en snäll människa. Enda chansen att få tag på dessa gamla EPs är om någon vänlig själ lägger ut dem till föräljning. Annars är det stört omöjligt. Just denna släpptes för 10 år sedan, ett år efter att "Small lesbian baseball players" släpptes. Är så otroligt glad över att jag har fått tag på dessa två rariteter.

mule habit

Inatt var det lättare att somna dessutom. Hallelujah! Nu ska jag bara hitta ett roligt jobb också så är allt bra...

Svårt att somna

Publicerad 2006-11-27 16:42:26 i Skriverier,

Sov på golvet halva natten...
Kunde inte somna (igen) och tänkte att något måste göras. Så jag lade mig helt enkelt på golvet. En annan sovplats än sängen kanske skulle hjälpa. Ont i ryggen. Men jag somnade tillslut iallafall. Vaknade sen med ett ryck vid 05 av vad jag trodde var gitarren som spelade av sigsjälv... What the? Då kände jag hur otroligt hårt det är att ligga på golvet och masade mig upp i sängen igen. Blängde på gitarren som stod på sin plats i hörnet. Den var tyst. Sen somnade jag om. När jag sedan gick upp på morgonen kändes min rygg inte helt hundra. Inte undra på det.

Idag har jag slagit in 15 paket till min brorsons adventskalender. Jag minns när jag själv fick öppna ett paket varje morgon från den 1 december fram till julafton. Det var tider det. Inga sömnproblem då inte.

Förhoppningsvis blir det bättre.

Mitt liv med musik

Publicerad 2006-11-23 19:47:42 i Musik,

Det här var roligt!

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

How are you feeling today?
I need some fine wine and you, you need to be nicer - Cardigans
 
How do your friends see you?
Dangerous - Roxette (ha ha!)
 
Will you get married?
Alla vill till himlen men ingen vill dö - Timbuktu
 
What is your best friend's theme song?
På promenade genom stan - Per Gessle
 
What is the story of your life?
 Lizard sheet - Loosegoats

What was high school like?
Bitter sweet symphony - Verve
 
How can you get ahead in life?
 I´ll be here in the morning - Townes van Zandt

What is the best thing about your friends?
 Överlever Du Härnösand Så Överlever Du Allt - Lasse Lindh

What is tonight going to be like?

Current Frequencies - The fine arts showcase
 


What is in store for the remainder of this weekend?

 Highway man - Johnny Cash

What song describes you?
 Drag the dirt in - Christian Kjellvander

To describe your grandparents?
 Vänta - Lars Winnerbäck

How is your life going?
 All your young servants - Townes van Zandt

What song will they play at your funeral?
 Oogum Boogum - Alex Chilton (ha ha ha ha ha!)

How does the world see you?
 Att fånga en fjäril - Lars Winnerbäck

Will you have a happy life?
 Juan de fuca - Loosegoats

What do your friends really think of you?
 Faller du så faller jag - Patrik Isaksson

Do people secretly lust after you?
 Music non stop - Kent

How can I make myself happy?
 I shot a man in Reno - Johnny Cash

What should you do with your life?
 Open those eyes now - Isolation years

Will you ever have children?
Old before I die - Robbie Williams (det tar jag som ett ja)

Nya skor och Skinnarmo

Publicerad 2006-11-22 17:09:34 i Sport,

Jag har tagit ytterligare ett steg i min resa på comeback till fotbollen :) Idag köpte jag ett par innedojjor som förhoppningsvis ska vara skonsamma mot mina ömtåliga kroppsdelar... Hoppas att knät överlever detta. Hade ont i det igår, trots att jag inte hade gjort något. Bara gått. Ska bli otroligt spännande att se hur första träningspasset fortlöper. Jag kommer vara smidig som en elefant, stel, lite skraj och all bollmotorik kommer vara borta... Ha ha, 14 års träning som bortblåst! Men det kan jag ta, gladeligen, så länge knät inte säger upp sig.

Ikväll ska jag på ett föredrag som Ola Skinnarmo håller, det ska bli intressant!

Det var ett tag sedan

Publicerad 2006-11-19 15:08:10 i Skriverier,

Har legat nere med bloggeriet i ett par dagar. Har helt enkelt inte haft något att skriva om. Eller, jag skrev ett långt och, om jag får säga det själv, väldigt roligt inlägg där jag pratade om min syn på Lars Winnerbäcks debattinlägg i DN häromveckan. Hade skrivit mycket. Mycket.
Vad händer då? Det som inte får hända. Det som aldrig händer annars. Datan hänger sig. Borta var allt som jag skrivit.
Jag blev så jävla förbannad så jag slog till datan, skrek mina allra fulaste ord och satte sen inte på datan förrän tre dagar senare. Orkade inte med den.
Jag orkar heller inte skriva om Winnerbäck inlägget. All min inspiration försvann.
Kanske en annan gång.

Ikväll ska jag träffa våran nya tränare, Johan, ska bli spännande att se vad han är en för typ. Eftersom han har blivit castad av tränare Kjelle borde det bli bra känns det som. Jag hoppas kunna delta i fotbollsträningen redan detta år. Hoppas. Det får bli som det blir med mitt knä. Riktigt bra känns det aldrig som att det kommer bli igen. Det är bara att acceptera de förutsättningarna. För fotboll, det ska jag spela igen.

Igår var jag otroligt kultiverad och gick på museum. Vasamuseet för att vara exakt. Det var hundra år sedan jag var där senast, så det var riktigt roligt. Sen blev det middag på restaurang Lilla Hasselbacken - ett jättemysigt litet ställe med god mat.

Guldbollen!

Publicerad 2006-11-14 10:36:31 i Sport,

Och det blev Fredrik Ljungberg som tog hem Guldbollen i år. Bra. Fast jag höll en tumme på Linderoth. Men Freddie går bra han också...

freddie

Tobbe blev i allafall utsedd till Danmarks bästa spelare...

I övrigt var Fotbollsgalan en ganska trist tillställning, men igen kalkon som Anrell förtjust förespådde (och hoppades på...) Lite tråkigt är det att man har skippat att låta vinnarna hålla nervösa tacktal. Istället blir det krystade intervjuer med frågor som "har du någonsin varit bättre?" Bra svarat av Allbäck: -Jag har aldrig varit äldre. Dumma frågor besvaras med sarkastiska svar.

Roligast var Lasse Lagerbäcks hyllningsvideo och sång till Zlatan. Då skrattade jag så jag vek mig dubbel. Härligt Lasse! Självdistans är uppfriskande.

Kul att Rami blev årets målvakt! Jag håller på honom. Ljungbergs pik om Ramis kläder var skön. Undrar om Hedman är med i målvaktssnacket nästa år, nu när han är klar för Chelsea? Helt sjukt.

Och äntligen har jag fått hem min efterlängtade CD skiva! Det tog sin lilla tid... Släpptes i maj 1995, med den creddiga titeln "Small Lesbian Baseball Players" Äntligen är den i mitt trygga förvar.

Tinnitus

Publicerad 2006-11-11 17:36:01 i Musik,

Shit vad jag har lock i öronen. Hör inte särskilt bra på något av dem. Stackars öron. Var på rockspelning igår, utan öronproppar. Tinnitus varning på det alltså. Inte bra. Hoppas det har blivit bättre till imorgon.

Nu ska jag på födelsedagskalas.

Seeeegt!

Publicerad 2006-11-09 13:47:00 i Musik,

Fick just bekräftat att Christians nya album inte kommer spelas in förrän förhoppningsvis maj/juni nästa år. What!? Jag som trodde att saker skulle hända redan i år?? Åh, snacka om segt... 
Det känns ju lite träligt att behöva vänta i över ett halvår på att nästa ska spelas in. Fast det är klart, han behöver väl också semester. Har typ turnerat 4 år i sträck.
Jag har lite planer på att åka till Nyköping och se honom spela där om en månad, eftersom ingen Stockholmspelning är inplanerad. Om man nu måste vänta ett år till på nästa skiva måste man ju ta vara på varje chans att se honom live, eftersom han då spelar nytt material. Jag har mina guldkorn på DVD som jag spelade in med honom i maj i år där han sjunger tre helt nya låtar som han sade alla kommer vara med på kommande skivan... Jag får hålla till godo med den så länge.

Promenerande och shopping idag

Publicerad 2006-11-08 20:50:01 i Skriverier,

Idag är det inte fingrarna jag har ont i (även om de fortfarande är ömma...) Utan mina fötter och min stackars rygg. Jag bestämde mig för att åka in till stan och se om jag kanske kunde göra några fynd. Åkte in till Söder och spatserade runt. Härligt. Fast ju fler butiker jag gick in i, desto sämre blev humöret eftersom jag inte hittade något bra alls. Sen gjorde sig min dåliga rygg påmind efter ett par timmar. Men vad gör man inte? Jag hade ju bestämt mig för att handla något åtminståne. Jag gick runt halva Söder i min jakt efter något som jag inte ens själv visste vad det var... Gata upp och gata ner. Till slut gav jag upp tanken på att hitta något där, och snål som jag är tog jag inte tunnelbanan till City, utan jag promenerade. Det tog ett tag. Från Hornsgatan till Drottninggatan... Mycket gående blev det. Nu hade klockan blivit mycket dessutom och då är det ju alltid en miljon människor ute och går på Drottninggatan (I wonder why...) så mitt humör var verkligen inte på topp. Tillslut gjorde jag så äntligen några fynd, på Indiska och H&M. Idel fina linnen och en klänning. Men vid det laget höll min rygg på att gå sönder, så det var en plågsam promenad till City Terminalen. Väl på tåget hem var det (såklart) packat med folk och inga sittplatser kvar. Men det pallade inte min rygg, så jag satte mig på golvet. Det var skönt.

Men det har varit en härlig dag, jag ska inte klaga alltför mycket. Gött med frisk luft. Dessutom, tror jag, jag är inte 100, men nästan, såg jag José Gonzáles! Bara det gjorde ju det hela värt :)

Smärtande fingrar - gitarrens baksida.

Publicerad 2006-11-06 21:28:17 i Musik,

Aj aj aj aj aj aj aj aj  - mina stackars små fingrar!! :(
Jag har så ont... Det är självförvållat dock. Fast det gör ju ändå lika ont... Orsak? Gitarrspelande.
Ja, jag har återigen tagit upp mitt projekt med att lära mig spela gitarr. Jag gjorde ett halvseriöst försök för något år sedan, men det lades på is efter ett tag. Nu har jag alltså börjat igen. Och jag gör stora framsteg... Idag har jag någotsånär lyckats klura ut samspelet mellan vänster och höger hand. Och jag lär mig de jävla ackorden. Problemet är att det finns en miljon och jag glömmer bort ett så fort jag lärt mig ett nytt. Så jag tror att jag ska nöta in typ två stycken i veckan. Det är det jag gjort idag - A och E7. Små grodorna, små grodorna i all evighet.

Gjorde faktiskt ett halvhjärtat försök att spela en "riktig" låt - Broken Wheels av Kjellvander. Fast det var ju att ge sig ut på alldeles för djupt vatten. Lyckades inte ens halvbra med refrängen. Jag håller mig till mina två ackord. Jag kommer vara grym på dem nästa vecka. Ha ha!

Men, tillbaka till fingrarna... Det är en plågsam process att vänja fingrarna vid gitarrspelande. Fast jag tror att det bästa är att helt enkelt härda ut lite smärta - annars lär jag vara fast vid A och E7 i två månader om jag ska låta fingrarna vila. Lite får man stå ut med.

Jag har även hjärntvättat mig själv halva dagen genom att lyssna på en och samma låt... "For the sake of the song", van Zandt i original, men Kjellvanders cover. Så otroligt fin. Mitt mål är att en dag kunna spela den utan att det låter alldeles förjävligt. Siktar på att vara klar om 5 år...

gitarr

Fel av mig!

Publicerad 2006-11-01 19:35:38 i Skriverier,

Oj oj oj vad fel jag hade! Jag förutspådde att snön som fallit inatt skulle smälta bort framåt dagen... Tjena. Nu är det vinterväder ute! Virvlande snö och pulsande (i gympadojjer!) som gäller.
Hemma ser det nu ut såhär:


Mysigt med snö!

Och de fina flingorna:


Lite scary att köra bil bara, min lilla Nissan höll på att blåsa bort på motorvägen!VINTERN ÄR HÄR!

Snö!

Publicerad 2006-11-01 10:16:08 i Skriverier,

För att citera Winnerbäck:
"som du kanske redan sett, första snön kom inatt"

Jajamänsan, nu är den här också, den allra första snön. 
Beskåda!

Det blir säkert till blask om några timmar. Men nu har den iallafall även fallit här.

Igår tog jag äntligen tag i mysteriet med det försvunna paketet som jag väntat på i flera veckor. Mejlade till skivdistributören och frågade vad som hänt med skivan. Han hade tydligen skickat iväg den för några veckor sedan, men något har uppenbarligen hänt på vägen... Men han var schysst och sade att han skulle skicka en ny! Utan att jag behövde betala mer pengar. Kundservice! Så förhoppningsvis har jag skivan denna vecka. Hoppas.

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela