Emmas bloggeri

"Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa" H.Hellström

Återigen förstörde tv4 Fotbollsgalan

Publicerad 2009-11-10 18:51:33 i Sport,

Nio dagar har gått sedan Guldsöndagen. Däremellan fick vi njuta av ytterligare en AIK triumf. SM-Guld och Cupmästare, det är helt jävla otroligt bra.

Detta fina faktum trodde jag i min enfald skulle uppmärksammas åtminstone en aning på gårdagens Fotbollsgala. Tji fick jag.
Fotbollsgalan är visserligen en kalkongala varje år, men gårdagens tog ändå sämst-priset alla kategorier. Så sjukt jävla dålig. Ingenting, absolut ingenting förutom Klas Ingesson var bra.

För det första: är det inte meningen att svensk fotboll ska hyllas och framhävas på en svensk fotbollsgala? Eller har jag missförstått? Är det inte meningen att lyfta fram fina prestationer och låta spelare, ledare och publik få en schysst kväll med mål, matcher, intervjuer och en tillbakablick på säsongen?

Att AIK (skitsamma att det är just AIK - det hade gällt vilket lag som helst) uppmärksammades NOLL, trots att de i år är Sveriges i särklass bästa lag är för fan en skandal. De fick stå uppe på scen i två sekunder. Det var allt. Likadant med Linköpings damer. Två sekunder på scen, sen var det över. Så hyllades de. Så sjukt, sjukt jävla dåligt. Är det tacken? Vart var målkavalkaderna, glädjebilderna och segerrusiga intervjuer?
Jävligt långt borta, uppenbarligen.

Och vem är idioten som fått för sig att det är kul med Jessica Almenäs och Adam Alsing år efter år efter år? DE ÄR ALDRIG BRA! Alsing ska hålla sig till radio. De har verkligen noll kemi och utstrålning i detta sammanhang. Asdåliga är ett för snällt ord. Varenda ord och mening som kommer ur Almenäs mun är antingen hånfulla, eller sjukt oinspirerade. Jag tror att hon hatar fotboll.

Den som tyckte att klippet med den "vandrande fotbollen" var bra TV, har aldrig sett på TV förut.

Och vad fan? "Årets mål" var kvällens följetong. I två timmar fick folket rösta på sin favorit. Snyggt som satan var Emil Johanssons mål, det som välförtjänt vann (grattis Bajen...) När han klev upp på scenen för att ta emot publikens pris och hyllningar, ställdes han frågan "gör du likadant nästa år?" "Ja", svarade Emil och det var det. Vad i helvete?

Och vem tyckte att det var en bra idé att dela ut pris för "Årets målvakt" och "Årets back" innan sändningen började? Räknas inte de lagdelarna lika mycket som mittfält och anfallare? Inte enligt pajasarna på TV4 i alla fall. Årets tränare (Micke Stahre!) fick också noll uppmärksamhet. Så jävla pinsamt.

Zlatans Guldbollental hörde man ingenting av, eftersom nån jävel spelade "bakgrundsmusik" och överröstade allt annat. Intervjuerna med pristagarna var som vanligt sjukt dåliga. Sjukt dåliga.

I tv4 Sportens årliga sammanfattning borde de sätta sig själva på Kalkonlistan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela